Minima in Hattem krijgen zelftesten cadeau

Hattemse huishoudens met een laag inkomen krijgen zelftesten cadeau bij hun kerstpakket. De gemeente Hattem heeft deze testen via Apotheek Hattem ingekocht. Ze worden uitgereikt wanneer minima een kerstpakket krijgen dat de Lions en De Fontein hebben samengesteld.

“Mensen zijn meer geld kwijt nu ze zelftesten moeten kopen. Dat tikt in de portemonnee van minima extra hard aan. We willen hen met het aanbieden van zelftesten ondersteunen”, deelt wethouder Carla Broekhuis mee.

Brief met uitnodiging

De Lions delen elk jaar kerstpakketten uit aan Hattemers die een bijstandsuitkering ontvangen. Zij krijgen een brief van de gemeente met een uitnodiging om dit pakket op te halen of te laten bezorgen. 
Boekhandel De Fontein organiseert jaarlijks een kerstpakkettenactie voor mensen die ‘iets extra’s of een bemoediging’ kunnen gebruiken. Spullen hiervoor kunnen tot en met 16 december worden ingeleverd bij De Fontein aan de Kerkstraat. Zie voor meer informatie over deze actie www.fonteinhattem.nl.

Niet meer op voorraad

Het Armoedefonds verstrekt namens de Rijksoverheid gratis testen aan hulporganisaties, waaronder de Stichting Leergeld. De voorraad aan zelftesten is echter op. Ook basisscholen zijn van plan gratis zelftesten te verstrekken, maar zij kregen eveneens te horen dat deze niet meer beschikbaar waren. Reden voor de gemeente Hattem om in reactie op vragen van de lokale PvdA een aantal zelftesten in te kopen voor minima via de plaatselijke apotheek.