Februari 2020

 • Wethouders Kop van de Veluwe vragen kabinet maatwerk bij coronasteun

  23 februari 2021

  De wethouders Economie van de Noord-Veluwse gemeenten Hattem, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Elburg sturen een brandbrief naar het kabinet. In de brief vragen zij maatwerk bij de toekenning van steun aan hun ondernemers. Te vaak vallen ondernemers tussen wal en schip en moeten zij hun spaar- of pensioenpotje aanspreken.

 • Van 1 tot 7 maart is het de Week van de AfvalHelden

  23 februari 2021

  Tijdens deze week staan de medewerkers uit de afvalbranche centraal. Ook de gemeente Hattem doet hieraan mee, door de medewerkers en vrijwilligers die week in het zonnetje te zetten en een kleurplatenactie voor basisscholieren te organiseren.

 • Watt kun jij doen?! Al met een simpele maatregel kun jij energie besparen!

  18 februari 2021

  Zet de eerste stap door de gratis bespaarset aan te vragen. In deze bespaarset zit een ledlamp, zodat jij je hallogeen-/gloeilamp kunt vervangen. Ook kun je sluipverbruik voorkomen door ’s nachts je tv helemaal uit te zetten met de stand-by-stop. Vraag de bespaarset vandaag nog aan!

 • Werkzaamheden Roseboomspoor

  16 februari 2021

  Vanaf 1 maart start de firma Schagen BV in opdracht van de gemeente met werkzaamheden aan het fietspad Roseboomspoor. Het gaat hier om het deel tussen de Apeldoornseweg en Oude Kerkweg. Het fietspad wordt vanaf de Stadslaan tot aan de Enkweg breder. Naast het fietspad komt een voetpad. Met het verbreden en verbeteren van het wegdek vergroot de gemeente de veiligheid en de doorstroming voor fietsers.

 • Gemeente kapt schadelijke bomen

  08 februari 2021

  In de periode tot 15 maart 2021 worden er op drie locaties drie bomen gekapt. Deze bomen staan in of dichtbij een verharding. De bomen hebben door hun wortelgroei de verharding omhoog gedrukt, waardoor de verharding bol is komen te liggen. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden. Tevens schieten de wortels door op andere percelen.

 • Gemeenten werken samen aan regionale agenda sport en bewegen

  08 februari 2021

  Het college van burgemeester en wethouders van Hattem heeft ingestemd met de regionale samenwerkingsagenda Sport en Bewegen Noord-Veluwe 2020-2023. Op deze agenda staan de prioriteiten voor de komende drie jaar waaraan Hattem samen met zeven andere gemeenten op de Noord-Veluwe werkt als het gaat om sport en bewegen.

 • Liander test nieuw systeem voor straatverlichting in Hattem

  01 februari 2021

  De straatverlichting in Hattem krijgt, net als in andere Gelderse gemeentes, een nieuw besturingssysteem. De komende weken test netbeheerder Liander dit nieuwe systeem in onze gemeente.

 • Afsluiting spoorwegovergang Hilsdijk

  16 februari 2021

  ProRail gaat onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de spoorwegovergang Hilsdijk.

 • De Omgevingsvisie in 2021

  01 februari 2021

  Hoeveel huizen bouwen we de komende jaren in Hattem? Welke voorzieningen moet onze binnenstad hebben? Hoe zorgen we ervoor dat Hattem in 2050 aardgasvrij is? Zomaar een paar onderwerpen uit de Omgevingsvisie, het plan voor de toekomst van onze stad. Deze visie maken we samen met u.