Februari 2023

 • Duurzaamheidsloket Noord-Veluwe; het nieuwe loket voor inwoners met vragen over energie besparen en een klimaatbestendige tuin

  28 februari 2023

  Inwoners uit de Noord-Veluwse gemeenten Hattem, Harderwijk, Elburg, Ermelo, Nunspeet, Oldebroek en Putten kunnen vanaf 1 maart 2023 bij het nieuwe Duurzaamheidsloket Noord-Veluwe terecht.

 • Hattems Zomerfestijn

  27 februari 2023

  Na het grote succes van afgelopen jaar organiseert de gemeente in samenwerking met HUB ook dit jaar weer het Hattems Zomerfestijn. Dit vindt plaats in de laatste twee weken van de zomervakantie (22 augustus – 1 september 2023) en is voor alle bassischoolleerlingen en jongeren in Hattem.

 • Werkzaamheden nieuwe aansluiting Wezep en H2O op A28

  07 maart 2023

  Provincie Gelderland werkt samen met de gemeente Oldebroek, Rijkswaterstaat en bedrijvenpark H2O aan een nieuwe aansluiting van Wezep en het bedrijvenpark H2O op de A28. De voorbereidende werkzaamheden zijn op 20 februari 2023 gestart. De werkzaamheden worden in verschillende fases uitgevoerd. In 2024 is naar verwachting de nieuwe aansluiting op de A28 gereed.

 • Start werkzaamheden nieuwe aansluiting Wezep en H2O op A28

  16 februari 2023

  Provincie Gelderland werkt samen met de gemeente Oldebroek, Rijkswaterstaat en bedrijvenpark H2O aan een nieuwe aansluiting van Wezep en het bedrijvenpark op de A28. De voorbereidende werkzaamheden starten op 20 februari 2023. De werkzaamheden worden in verschillende fases uitgevoerd. In 2024 is naar verwachting de nieuwe aansluiting op de A28 gereed.

 • Energietoeslag weer beschikbaar

  14 februari 2023

  Ook in 2023 is er weer een Energietoeslag beschikbaar voor huishoudens met een inkomen tot 130%. Het gaat om een bedrag van €500. De energietoeslag van 2023 is alleen bedoeld voor huishoudens die hier in 2022 al recht op hadden. Wij gaan deze toeslag zoveel mogelijk in het voorjaar automatisch uitkeren aan deze huishoudens.

 • Nieuw loket helpt inwoners Noord-Veluwse gemeenten vanaf 1 maart met verduurzamen

  01 februari 2023

  Inwoners uit de Noord-Veluwse gemeenten Hattem, Harderwijk, Elburg, Ermelo, Nunspeet, Oldebroek en Putten kunnen vanaf 1 maart 2023 bij het nieuwe duurzaamheidsloket terecht met hun vragen over energie besparen en klimaatadaptatie.

 • Isa Zeelen voorleeskampioen Hattem!

  01 februari 2023

  De voorleeswedstrijd van de bibliotheek in MFC de Marke in Hattem is gewonnen door Isa Zeelen van de Jan Jaspersschool.

 • Weer midzomerreceptie voor inwoners en relaties

  08 februari 2023

  De gemeente Hattem organiseert dit jaar opnieuw een midzomerreceptie voor inwoners en relaties. Dat gebeurt op vrijdag 30 juni bij de plaatselijke hockeyclub. De eerste midzomerreceptie werd vorig jaar bij de Hattemse voetbalverenigingen gehouden.

 • Tijdig hulp vragen kan grotere financiële problemen voorkomen

  08 februari 2023

  “Financiële problemen en schulden kunnen leiden tot stress, verminderde gezondheid, opvoedproblemen en uitsluiting. Dit zijn gevolgen die ik niemand toewens. Trek aan de bel als het niet lukt. Bij Op Ko€rs van Stichting Welzijn Hattem wordt hulp geboden. Deskundige vrijwilligers van Op Ko€rs kijken graag met je mee en hebben ervaring met verschillende hulpvragen. Tijdig hulp vragen kan grotere problemen voorkomen.” Dit schreef wethouder Margriet Brouwer vorig najaar in haar column voor onze gemeenterubriek.