Werkzaamheden nieuwe aansluiting Wezep en H2O op A28

Provincie Gelderland werkt samen met de gemeente Oldebroek, Rijkswaterstaat en bedrijvenpark H2O aan een nieuwe aansluiting van Wezep en het bedrijvenpark H2O op de A28. De voorbereidende werkzaamheden zijn op 20 februari 2023 gestart. De werkzaamheden worden in verschillende fases uitgevoerd. In 2024 is naar verwachting de nieuwe aansluiting op de A28 gereed.

Eerste fase

Aannemer Gebr. Van der Lee is gestart met onder andere zandtransport en het aanbrengen van tijdelijke verlichting. Tijdens de voorbereidende werkzaamheden moeten twee verbindingswegen, de toe- en afrit parallel aan de A28, op knooppunt Hattemerbroek een nacht afgesloten worden. Dit is nodig om barriers op de vluchtstrook veilig te kunnen plaatsen. De verbindingswegen zijn tussen 27 februari 21.00 uur en 28 februari 05.00 uur afgesloten. Verkeer wordt ter plaatse omgeleid.

Tijdens de eerste fase wordt onder andere het werkterrein aan beide zijden van de A28 ingericht en vinden hei- en grondwerkzaamheden plaats. Deze fase duurt tot medio juli 2023. 

Tweede fase

Fase twee begint medio juli 2023 en duurt tot medio oktober 2023. Op de webpagina www.gelderland.nl/h2o staat alle actuele informatie over de werkzaamheden en planning.