Januari 2021

 • Storing inzien aanslagbiljetten gemeentelijke belastingen en taxatieverslagen

  29 januari 2021

  Vanwege een storing kunt u alleen het aanslagbiljet en taxatieverslag van 2021 online inzien op onze website. We werken aan een oplossing, zodat u binnenkort ook weer de gegevens van voorgaande jaren kunt inzien.

 • Tweede ronde beoogde maatregelen tegen geluidhinder rijkswegen Gelderland en Overijssel bekend

  26 januari 2021

  Rijkswaterstaat vermindert in het Meerjarenprogramma Geluidsanering (MJPG) de geluidhinder van rijkswegen bij woningen. In Gelderland en Overijssel komen in totaal circa 750 woningen in 40 gemeenten in aanmerking voor geluidmaatregelen. Het tweede van de drie plannen voor deze regio, voor ruim 170 van deze woningen, is nu ter inzage gelegd. De maatregelen variëren van de aanleg van stiller asfalt tot het plaatsen van een geluidscherm of het uitvoeren van een gevelisolatieonderzoek. Een combinatie hiervan is ook mogelijk.

 • Afsluiting spoorwegovergang Hilsdijk

  26 januari 2021

  ProRail gaat onderhoudswerkzaamheden uitvoeren aan de spoorwegovergang Hilsdijk.

 • Gedupeerde ouder door toeslagenaffaire? Meld u

  25 januari 2021

  Duizenden ouders zijn getroffen door de zogenaamde kinderopvangtoeslagaffaire. De Belastingdienst is begonnen aan de financiële compensatie hiervoor.

 • Boekstartkoffertje voor eerste Hattemse baby’s van 2021

  18 januari 2021

  Vrijdag 15 januari en maandag 18 januari reikte wethouder Carla Broekhuis-Bonte het Boekstartkoffertje uit aan Jelle Mulder en Mevi Biersteker. Zij zijn de eerste Hattemse baby’s van 2021. Het Boekstartkoffertje is een cadeau van de gemeente Hattem en de Bibliotheek Noord-Veluwe aan de ouders van iedere Hattemse baby. Het koffertje bestaat uit twee voorleesboekjes en een lidmaatschap van de bibliotheek voor de baby.

 • Werkzaamheden begraafplaats Kerkhofdijk

  11 januari 2021

  De komende weken vinden diverse werkzaamheden plaats op de begraafplaats aan de Kerkhofdijk. Op welke dagen er precies gewerkt wordt en hoe lang de werkzaamheden gaan duren, is afhankelijk van de weersomstandigheden. Wij verwachten de werkzaamheden uiterlijk half maart af te ronden.

 • Werkzaamheden Roseboomspoor

  06 januari 2021

  Vanaf 4 januari 2021 starten de werkzaamheden van A. Hak Electron aan het Roseboomspoor weer. Vanaf dat moment zijn er weer delen van het Roseboomspoor afgesloten en is er weer een omleidingsroute voor de gebruikers van het fietspad.

 • Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties van start

  05 januari 2021

  In Nederland gebruiken veel overheidsorganisaties jouw gegevens. Het gaat om gegevens van burgers, bedrijven en bijvoorbeeld gebouwen. Het is dus belangrijk dat al die gegevens kloppen. Staat er toch een fout in een registratie? Dan moet deze snel worden hersteld. Het nieuwe Meldpunt Fouten in Overheidsregistraties kan hierbij helpen.

 • Directiewisseling bij PlusOV

  05 januari 2021

  Per 1 februari is de heer Henk Meijer benoemd tot directeur van PlusOV. Hij volgt de heer Guido Eggermont op die in december 2018 op interim-basis aantrad met als doel om de organisatie van PlusOV op een stabiel niveau te brengen.