Verwarm jezelf op 10 februari met een warme trui

Warmetruiendag is een van de grootste en leukste klimaatacties in Nederland. Deze dag wordt gehouden op vrijdag 10 februari. Dan gaat de verwarming op veel plekken met één graad omlaag en trekken mensen een warme trui aan.

Als heel Nederland dit op één dag doet, dan besparen we 6,3 miljoen kilo CO2. En met de verwarming een graadje lager bespaar je zelf ook al gauw 6 procent energie. Dat is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee. Een mooi initiatief dus om op deze dag een warme trui uit de kast te halen en de verwarming een graadje later te zetten!

Tip van initiatiefnemers

De initiatiefnemers van Warmetruiendag geven ook nog een tip mee: Een lekkere dikke trui heeft veel volume en zorgt daarom voor een goede isolatie. Het beste materiaal voor een warme trui is wol. Wol is zacht en houdt je lekker warm. Wollen producten gaan doorgaans ook langer mee, wat weer duurzaam is. Ligt er geen dikke (wollen) trui in jouw kast? Een extra laagje kleding kan ook al helpen. Zorg ervoor dat je een shirt met lange mouwen onder je kleding draagt. Dit zorgt niet alleen voor extra warmte, maar je hoeft een dikke trui daardoor ook minder vaak te wassen.

Tip: lees ook eens de column van wethouder Tjitske SIderius.