Juli 2020

 • Doe als ondernemer mee aan de Week van Duurzaamheid

  27 juli 2020

  Van 5 tot en met 17 oktober wordt de Week van Duurzaamheid georganiseerd in de regio Noord-Veluwe. Organisaties en bedrijven laten in deze twee weken inwoners kennismaken met een gevarieerd aanbod van duurzame producten en diensten. De week wordt georganiseerd door het duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam in samenwerking met de zeven regiogemeenten Hattem, Oldebroek, Elburg, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo en Putten.

 • Herinrichting Burgemeester Bijleveldsingel, Vechtstraat en de Hessenweg van start

  21 juli 2020

  Het is zover! De herinrichting van de Burgemeester Bijleveldsingel, Vechtstraat en de Hessenweg gaat van start. Schagen Infra voert het project uit voor de gemeente Hattem.

 • Zeven gemeenten werken samen aan mobiliteit en bereikbaarheid Noord Veluwe

  14 juli 2020

  De gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek en Hattem werken samen aan het verbeteren van de bereikbaarheid en mobiliteit van de Noord Veluwe. Hiervoor zijn de gemeenten een dienstverleningsovereenkomst aangegaan. De gemeente Hattem is trekker voor het thema A28 en gemachtigd om namens de zeven gemeenten te handelen. Harderwijk is trekker voor de onderwerpen verkeersveiligheid, openbaar vervoer, fietsnetwerk en digitalisering.

 • Zuinig met drinkwater

  06 juli 2020

  In de zomer gebruiken we met z’n allen miljoenen liters drinkwater extra. Om de tuin te sproeien, grote (opzet)zwembaden te vullen en een keer extra te douchen. Op sommige dagen is het verbruik zo extreem hoog dat er op sommige plekken minder water uit de kraan komt. Help mee om dat te voorkomen en ga zuinig om met drinkwater.

 • Samenwerking leidt tot lokaal sportakkoord

  06 juli 2020

  Sportkoepel Hattem, Hattemse sportverenigingen, sportaanbieders, buurtsportcoaches, maatschappelijke organisaties en de gemeente hebben, onder begeleiding van een sportformateur, samen een lokaal sportakkoord 2021-2022 opgesteld.

 • Veluwe Duurzaam zoekt enthousiaste energiecoaches

  06 juli 2020

  Inwoners uit de regio die plaats- of buurtgenoten willen helpen met energie besparen kunnen aan de slag als vrijwillige energiecoach. Op maandagavond 13 juli organiseert Veluwe Duurzaam in Nunspeet een informatieavond voor de energiecoaches. Tijdens de avond is er gelegenheid om kennis te maken en wordt er informatie gegeven wat een coach doet.

 • Verkeersexamen: alle kinderen geslaagd!

  30 juni 2020

  Vorige week vonden de verkeersexamens in Hattem plaats. Ondanks een aantal moeilijke situaties is er goed gefietst en namen alle kinderen het verkeersdiploma in ontvangst.

 • Opdracht aanpak Burg Bijleveldsingel, Vechtstraat en Hessenweg voor Schagen Infra BV

  30 juni 2020

  De werkzaamheden aan de Burg Bijleveldsingel, Vechtstraat en Hessenweg zijn gegund aan Schagen Infra BV uit Hasselt. Schagen bood de gemeente niet alleen een scherpe prijs, maar ook een gedegen plan van aanpak voor de bereikbaarheid van ondernemers en bewoners tijdens de werkzaamheden. De nieuwe inrichting van de wegen kan beginnen.