Juli 2020

 • ’t Kleine Veer vanaf 10 augustus weer in de vaart

  29 juli 2020

  Goed nieuws! Vanaf maandag 10 augustus 2020 gaat ’t Kleine Veer als proef weer dagelijks varen tussen 10.00 en 18.00 uur. Door het coronavirus was dit helaas een lange tijd niet mogelijk en veel mensen hebben aangegeven dit te hebben gemist. Met een aantal aanpassingen aan boord kan het veer weer de historische oversteek maken.

 • Doe als ondernemer mee aan de Week van Duurzaamheid

  27 juli 2020

  Van 5 tot en met 17 oktober wordt de Week van Duurzaamheid georganiseerd in de regio Noord-Veluwe. Organisaties en bedrijven laten in deze twee weken inwoners kennismaken met een gevarieerd aanbod van duurzame producten en diensten. De week wordt georganiseerd door het duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam in samenwerking met de zeven regiogemeenten Hattem, Oldebroek, Elburg, Nunspeet, Harderwijk, Ermelo en Putten.

 • Herinrichting Burgemeester Bijleveldsingel, Vechtstraat en de Hessenweg van start

  21 juli 2020

  Het is zover! De herinrichting van de Burgemeester Bijleveldsingel, Vechtstraat en de Hessenweg gaat van start. Schagen Infra voert het project uit voor de gemeente Hattem.

 • Hoenwaard 2030

  15 juli 2020

  Het project Hoenwaard 2030 gaat, ondanks de coronacrisis, gewoon door. Wij presenteren u een interactieve kaart van dit prachtige gebied. Via deze kaart krijgt u, als geïnteresseerde of belanghebbende, informatie over de plannen in het hele gebied. Het projectteam en de leden van de werkgroep van het project lichten de kaarten toe.

 • Zeven gemeenten werken samen aan mobiliteit en bereikbaarheid Noord Veluwe

  14 juli 2020

  De gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek en Hattem werken samen aan het verbeteren van de bereikbaarheid en mobiliteit van de Noord Veluwe. Hiervoor zijn de gemeenten een dienstverleningsovereenkomst aangegaan. De gemeente Hattem is trekker voor het thema A28 en gemachtigd om namens de zeven gemeenten te handelen. Harderwijk is trekker voor de onderwerpen verkeersveiligheid, openbaar vervoer, fietsnetwerk en digitalisering.

 • Slijpen aan het spoor

  13 juli 2020

  In de nacht van 26 op 27 juli wordt er tussen 1:00 uur en 6:00 uur aan het spoor gewerkt. Het spoor wordt dan tussen Zwolle en ’t Harde geslepen met een speciale slijptrein. Dit kan geluidsoverlast veroorzaken.

 • Gratis webinar ‘Geef inbrekers geen kans’

  09 juli 2020

  De versoepeling van de Coronamaatregelen zorgt ervoor dat het normale leven steeds meer op gang komt. Dat geldt helaas ook voor inbrekers die weer eropuit gaan. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) organiseert op woensdag 15 juli onder de titel ‘Geef inbrekers geen kans’ speciaal voor bewoners van de gemeenten in Nederland een gratis webinar.

 • Denk mee over de herinrichting binnenstad tweede fase

  04 augustus 2020

  Hebt u een goed idee om de Hattemse binnenstad aantrekkelijker te maken voor inwoners, ondernemers en bezoekers? Laat het ons weten. We stellen uw inbreng om de binnenstad nog mooier te maken zeer op prijs.

 • Zuinig met drinkwater

  06 juli 2020

  In de zomer gebruiken we met z’n allen miljoenen liters drinkwater extra. Om de tuin te sproeien, grote (opzet)zwembaden te vullen en een keer extra te douchen. Op sommige dagen is het verbruik zo extreem hoog dat er op sommige plekken minder water uit de kraan komt. Help mee om dat te voorkomen en ga zuinig om met drinkwater.

 • Inwoners van Hattem en Hattemerbroek keken 2 juli naar eerste ontwerp van Van der Valk op het H2O bedrijventerrein

  06 juli 2020

  Bedrijvenpark H2O, gemeente Hattem en Van der Valk presenteerden donderdag 2 juli de plannen voor de bouw van een nieuw hotel.
  Ook riepen zij omwonenden op hierop te reageren. Het Van der Valk-concern heeft interesse in de bouw van een hotel aan de A28 bij knooppunt Hattemerbroek.

 • Samenwerking leidt tot lokaal sportakkoord

  06 juli 2020

  Sportkoepel Hattem, Hattemse sportverenigingen, sportaanbieders, buurtsportcoaches, maatschappelijke organisaties en de gemeente hebben, onder begeleiding van een sportformateur, samen een lokaal sportakkoord 2021-2022 opgesteld.

 • Veluwe Duurzaam zoekt enthousiaste energiecoaches

  06 juli 2020

  Inwoners uit de regio die plaats- of buurtgenoten willen helpen met energie besparen kunnen aan de slag als vrijwillige energiecoach. Op maandagavond 13 juli organiseert Veluwe Duurzaam in Nunspeet een informatieavond voor de energiecoaches. Tijdens de avond is er gelegenheid om kennis te maken en wordt er informatie gegeven wat een coach doet.

 • Op vakantie of toch maar niet

  06 juli 2020

  De zomervakantie is in het noorden van het land begonnen. In bijna heel Europa zijn de grenzen weer open en kunnen vakantiegangers genieten van de natuur en een andere omgeving. Ondanks een vakantie met beperkingen, gaan drie op de tien inwoners van de regio Noord- en Oost-Gelderland deze zomer toch op pad. Dit blijkt uit de derde coronapeiling, uitgevoerd door GGD NOG, waar onder andere het effect van de versoepeling van de coronamaatregelen is onderzocht.

 • Verkeersexamen: alle kinderen geslaagd!

  30 juni 2020

  Vorige week vonden de verkeersexamens in Hattem plaats. Ondanks een aantal moeilijke situaties is er goed gefietst en namen alle kinderen het verkeersdiploma in ontvangst.

 • Opdracht aanpak Burg Bijleveldsingel, Vechtstraat en Hessenweg voor Schagen Infra BV

  30 juni 2020

  De werkzaamheden aan de Burg Bijleveldsingel, Vechtstraat en Hessenweg zijn gegund aan Schagen Infra BV uit Hasselt. Schagen bood de gemeente niet alleen een scherpe prijs, maar ook een gedegen plan van aanpak voor de bereikbaarheid van ondernemers en bewoners tijdens de werkzaamheden. De nieuwe inrichting van de wegen kan beginnen.