Werkzaamheden in binnenstad Hattem op koers

De binnenstad van Hattem ondergaat een metamorfose. De Kerkstraat, Kruisstraat en Zuidwal zijn klaar. Het wachten is nu op de aankleding zoals fietsenrekken, groen en afzetpaaltjes. De aankomende weken ligt het werk in de binnenstad even stil in verband met de bouwvak. Vanaf 24 augustus gaan de werkzaamheden verder aan de Nieuweweg en Ridderstraat. Dit heeft gevolgen voor alle weggebruikers, omwonenden en bezoekers.

Wat gaat er gebeuren?

Vanaf 24 augustus begint NTP met werkzaamheden aan de Nieuweweg. Hier betreft het werk aan het riool onder het fiets- en voetpad. Om te zorgen dat we materialen veilig aan- en af- kunnen voeren, sluiten we één weghelft af. De afsluiting geldt vanaf de Bevrijdingsweg tot aan de Nieuweweg ter hoogte van de Grote Gracht. Om het verkeer te regelen, plaatsen we een tijdelijke verkeersregelinstallatie (VRI) op de Nieuweweg. Ook parkeerterrein De Bleek krijgt een tijdelijke VRI en blijft uiteraard gewoon bereikbaar.

Na de Nieuweweg gaan de werkzaamheden verder aan de Ridderstraat. De planning is dat we rond week 36 starten, dit onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden. In de Ridderstraat werken we in fases om zo de overlast te beperken. Direct aanwonenden/ondernemers en bewoners van de zijstraten aan de Ridderstraat krijgen voor de start nog bericht.

Omleiding

De werkzaamheden aan de Nieuweweg en Ridderstraat hebben gevolgen voor het verkeer. Op de Nieuweweg komt een tijdelijke VRI. Voor fietsers geldt een omleidingsroute via Dijkpoort - Noordwal/Molenbelt - Zuidwal - Stadslaan - Grote Gracht. Voetgangers kunnen de Grote Gracht- Adelaarshoek gebruiken om in de binnenstad te komen.

Informatiecentrum

Het informatiecentrum van het bouwteam Binnenstad is gesloten van 31 juli tot en met 23 augustus. Heeft u spoedeisende vragen die aandacht nodig hebben, neemt u dan contact op met de omgevingsmanager Henk Bos (06 1767 66 27). Bij niet spoedeisende zaken, nemen wij na de bouwvak contact met u op.

Planning

Op www.samenhattem.nl vindt u de planning voor de werkzaamheden in de binnenstad. De planning is onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden. U vindt de planning en andere nieuwtjes ook op de omgevingsapp van NTP.