Juli 2022

 • De boerenzakdoek als symbool van boerenprotest

  26 juli 2022

  Dit weekend zijn er in Hattem omgekeerde Nederlandse vlaggen opgedoken langs de openbare wegen. Het op de kop hangen van de nationale vlag is een symbool geworden van de boerenprotesten. Maar kan ook als kwetsend worden ervaren. Daarom verwijdert de gemeente deze week de vlaggen langs openbare wegen en op gemeentelijke terreinen.

 • Vraag vóór 1 september 2022 huur- of zorgtoeslag over 2021 aan

  26 juli 2022

  Inwoners kunnen tot en met 1 september 2022 huur- en/of zorgtoeslag over 2021 aanvragen. Zij kunnen zelf nagaan of zij in aanmerking komen voor een toeslag op toeslagen.nl/aanvraag2021. Aanvragen kan direct bij ‘Mijn toeslagen’ bij de Belastingdienst.

 • Restauratie wijzerwerken klok Andreaskerk

  21 juli 2022

  De wijzerwerken van de klok van de toren van de Andreaskerk worden gerestaureerd. Op maandag 25 juli worden de wijzers en wijzerwerken met een hoogwerker van de toren gehaald. Naar verwachting wordt alles na 14 dagen weer teruggeplaatst. Als de staat slechter is dan verwacht, kan dit langer duren.

 • Kennismaken met het Young Energy Team Hattem

  18 juli 2022

  Hattem heeft sinds kort een Young Energy Team. Dit team met jongeren zet zich in om het energieverbruik in Hattem te verminderen. Van isolatie tot het aanvragen van subsidie. Het Young Energy helpt Hattemers hun woning te verduurzamen.

 • Werkzaamheden Hezenbergerweg

  19 juli 2022

  Tussen 15 en 25 augustus worden er onderhoudswerkzaamheden aan de Hezenbergerweg uitgevoerd. Het slechte asfalt wordt vervangen en er komt een plateau op de splitsing met de Astraweg en een drempel. De werkzaamheden vinden plaats tussen 07.00 en ± 17.00 uur.

 • Prijsvraag: Hanze kunstwerk ‘Onze gemeenschappelijke reis’

  19 juli 2022

  In juni 2023 zijn de Internationale Hanzedagen in Toruń, Polen. Hattem is daar samen met de andere Nederlandse Hanzesteden ook vertegenwoordigd. Naast een toeristisch, economisch en bestuurlijk programma, is HANSEartWORKS altijd onderdeel van de Hanzedagen. Kunstenaars uit alle Hanzesteden kunnen hier aan meedoen. Iedere Hanzestad kan een kunstwerk insturen voor de tentoonstelling tijdens de Internationale Hanzedagen.

 • Bekendmakingen van de gemeente tijdens vakantie van De Hattemer

  04 augustus 2022

  De Hattemer heeft tot 24 augustus vakantie en komt niet uit. De bekendmakingen van de gemeente zijn in die tijd te lezen via de raamkrant naast de voordeur van het stadhuis. Geprinte exemplaren zijn verkrijgbaar in het stadhuis. Het gaat dan om vergunningen, bouwplannen, sloopplannen, bomenkap, verkeersbesluiten en bestemmingsplannen.

 • Vraag het mantelzorgcompliment aan

  13 juli 2022

  Mantelzorgers doen werk van grote waarde. De gemeente Hattem geeft mantelzorgers daarom elk jaar een financiële blijk van waardering.

 • Hattem heeft nieuw college

  12 juli 2022

  Hattem heeft een nieuw college van burgemeester en wethouders. Margriet Brouwer-de Jonge (CU), Tjitske Siderius (PvdA/GL) en Koen Castelein (D66) zijn maandag 11 juli in een bijzondere raadsvergadering geïnstalleerd als wethouder.

 • Coalitiepartijen Hattem presenteren bestuursakkoord

  07 juli 2022

  ChristenUnie, PvdA/GroenLinks en D66 in Hattem hebben woensdagmiddag 6 juli hun bestuursakkoord voor 2022-2026 gepresenteerd. De titel van dit akkoord is: Hattem! Inspireren. Verbinden. Versterken.