Juni 2020

 • Gemeente Hattem en NTP BV ondertekenen bouwteamovereenkomst

  30 juni 2020

  Gemeente Hattem en NTP BV uit Hattem werken in bouwteamverband samen om te komen tot realisatie van het project `Herinrichting binnenstad fase 2’. Op dinsdagmiddag 30 juni ondertekenden wethouder Auke Schipper en Rob Alberti namens NTP BV, de bouwteamovereenkomst.

 • Uitreiking Koninklijke onderscheiding aan de heer A.J. Spakman

  29 juni 2020

  De heer A.J. Spakman werd vrijdag 24 april verrast door burgemeester Toon van Asseldonk met de mededeling dat het Zijne Majesteit de Koning had behaagd hem te benoemen tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Door de coronamaatregelen mocht de bij deze benoeming behorende onderscheiding op dat moment nog niet worden uitgereikt. Door de versoepelde landelijke maatregelen is het nu wel mogelijk de uitreiking plaats te laten vinden. Landelijk is hiervoor vrijdag 3 juli aangewezen.

 • Proef met eenvoudige vergunningaanvragen in H20-gemeenten

  23 juni 2020

  De gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek zijn een pilot gestart met het programma BLITTS. BLITTS maakt het eenvoudig om een omgevingsvergunning voor het bouwen aan te vragen.

 • Winnaar kleurwedstrijd Veluwe Duurzaam

  22 juni 2020

  Samuel (3 jaar) is de Hattemse winnaar van de kleurwedstrijd van Veluwe Duurzaam. Zoals u aan de prachtige kleurplaat al ziet: blauw is zijn lievelingskleur. Wethouder Auke Schipper ging bij Samuel op bezoek om hem zijn prijs te overhandigen, een pakket om zelf een vogelhuisje te bouwen. Daarna ging Samuel gelijk aan de slag.

 • Vraag een gratis douchecoach aan

  22 juni 2020

  Wie van u thuis lukt het om van 10 minuten naar 4 minuten douchetijd te gaan? Daarmee kunt u zo’n 40 liter douchewater (=200 glazen limonade) besparen!

 • Verkeersexamens

  22 juni 2020

  Op donderdag 25 juni zijn er verkeersexamens. Dit jaar gaat het iets anders dan anders. De start is bij de parkeerplaats van het oude zwembad, aan de Randweg. Er geldt een aantal coronamaatregelen.

 • Nationale Duurzame Huizen Route

  22 juni 2020

  Ook deze zomer gaat de Nationale Duurzame Huizen Route op zoek naar het Duurzaamste Huis van Nederland. Met deze verkiezing geeft de organisatie huiseigenaren de welverdiende waardering voor hun prestaties op het gebied van duurzaam wonen.

 • Werkzaamheden Spoolderbergweg

  22 juni 2020

  Van maandag 6 juli tot en met zaterdag 1 augustus voert gemeente Zwolle op de Spoolderbergweg en de Spoolderbergbrug groot onderhoud uit. Tijdens de werkzaamheden is de Spoolderbergweg vanaf de Beukenallee tot aan de IJsselbrug afgesloten voor doorgaand verkeer. De Oude Veerweg is ter hoogte van de Spoolderbergbrug ook afgesloten voor alle verkeer.

 • Informatieavond Van der Valk hotel Hattem

  22 juni 2020

  Er zijn plannen voor een vestiging van hotelketen Van der Valk op Bedrijvenpark H20. Daarom organiseren Hotel Van der Valk en Bedrijvenpark H2O en gemeente Hattem een informatieavond over deze plannen. U bent op donderdag 2 juli 2020 van harte welkom bij Kwekerij Souman, Zuiderzeestraatweg 34 in Hattem

 • Vanaf de bank op bezoek bij een duurzaam huis

  17 juni 2020

  Wie interesse heeft in duurzaam wonen, krijgt maandagavond 22 juni de unieke kans om via videoverbinding binnen te kijken in een duurzaam huis. Huiseigenaar Theo te Winkel geeft dan uitleg over de duurzame maatregelen die hij toepaste in zijn woning in Hattem, zoals de isolatie, zonnecollectoren en het gebruik van regenwater voor het spoelen van het toilet. Mensen die graag deelnemen, kunnen zich aanmelden via de website van de Nationale Duurzame Huizen Route.

 • Adopteer een groenstrook

  16 juni 2020

  Wilt u graag een bijdrage leveren aan een groene woon- en leefomgeving? Adopteer dan – zoals veel Hattemers doen - een groenstrook. Klinkt leuk, maar wat houdt dat precies in?

 • Gemeente Hattem gunt NTP opdracht herinrichting binnenstad fase 2

  16 juni 2020

  De werkzaamheden voor fase 2 van de Hattemse binnenstad zijn gegund aan NTP B.V. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de verdere verbetering van de Hattemse binnenstad voor bewoners, inwoners en ondernemers in Hattem.

 • Gemeente en ijsvereniging treffen voorbereiding voor strenge winter

  11 juni 2020

  Gemeente Hattem komt met een aantal maatregelen om de lekkage in de ijsbaan te verhelpen. Het schaatsen op natuurijs koesteren we in onze mooie Hanzestad. Al lijkt schaatsen nu nog zover weg.

 • Vervanging voetgangersbrug Burg Bijleveldsingel

  09 juni 2020

  De voetgangersbrug over het water, op de hoek van de Burg Bijleveldsingel en Waalstraat, wordt vervangen. Dit gebeurt tussen 22 juni en 10 juli 2020.

 • Spreekuur Op KO€RS weer in de Marke

  09 juni 2020

  Vanaf 2 juni is er elke dinsdagmiddag weer een inloopspreekuur in de Marke van Op KO€RS van Stichting Welzijn Hattem. Er zit een vrijwilliger klaar die u helpt met vragen rond administratie of financiën. Zoals vanouds, elke dinsdagmiddag van 14.00-16.00 uur. Wees welkom!

 • Participatie Regionale Energiestrategie in Hattem

  03 juni 2020

  In 2030 wordt ongeveer 60% van de gebruikte elektriciteit op de Noord-Veluwe duurzaam opgewekt in de regio via zonne- en windenergie. Dat is ongeveer 10 keer meer dan nu. Deze ambitie is te lezen in het concept van de Regionale Energie Strategie (RES) Noord-Veluwe. Het college van Hattem heeft dit concept vorige week vastgesteld. Daarmee is het startsein gegeven voor het participatieproces met raadsleden en inwoners.

 • De week van de jonge mantelzorger

  02 juni 2020

  In de eerste week van juni wordt landelijk aandacht gevraagd en besteedt aan jonge mantelzorgers. Ongeveer een kwart van de jongeren tot 24 jaar groeit thuis op met ziekte en/of zorg. Het gaat om jongeren die thuis of in hun directe omgeving te maken hebben met iemand die langdurig ziek is, verslaafd is of een beperking heeft (lichamelijk of geestelijk), een gehandicapte broer of zus, een ouder die verslaafd of chronisch ziek is of een ouder die een psychiatrische stoornis heeft.

 • Burgemeestersprocedure hervat

  02 juni 2020

  In overleg met de commissaris van de Koning is de procedure om te komen tot een kroonbenoemde burgemeester voor Hattem hervat. De vertrouwenscommissie heeft daarom haar taken weer opgepakt.