Juni 2020

 • Gemeente Hattem en NTP BV ondertekenen bouwteamovereenkomst

  30 juni 2020

  Gemeente Hattem en NTP BV uit Hattem werken in bouwteamverband samen om te komen tot realisatie van het project `Herinrichting binnenstad fase 2’. Op dinsdagmiddag 30 juni ondertekenden wethouder Auke Schipper en Rob Alberti namens NTP BV, de bouwteamovereenkomst.

 • Proef met eenvoudige vergunningaanvragen in H20-gemeenten

  23 juni 2020

  De gemeenten Hattem, Heerde en Oldebroek zijn een pilot gestart met het programma BLITTS. BLITTS maakt het eenvoudig om een omgevingsvergunning voor het bouwen aan te vragen.

 • Nationale Duurzame Huizen Route

  22 juni 2020

  Ook deze zomer gaat de Nationale Duurzame Huizen Route op zoek naar het Duurzaamste Huis van Nederland. Met deze verkiezing geeft de organisatie huiseigenaren de welverdiende waardering voor hun prestaties op het gebied van duurzaam wonen.

 • Adopteer een groenstrook

  16 juni 2020

  Wilt u graag een bijdrage leveren aan een groene woon- en leefomgeving? Adopteer dan – zoals veel Hattemers doen - een groenstrook. Klinkt leuk, maar wat houdt dat precies in?

 • Gemeente Hattem gunt NTP opdracht herinrichting binnenstad fase 2

  16 juni 2020

  De werkzaamheden voor fase 2 van de Hattemse binnenstad zijn gegund aan NTP B.V. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de verdere verbetering van de Hattemse binnenstad voor bewoners, inwoners en ondernemers in Hattem.

 • Gemeente en ijsvereniging treffen voorbereiding voor strenge winter

  11 juni 2020

  Gemeente Hattem komt met een aantal maatregelen om de lekkage in de ijsbaan te verhelpen. Het schaatsen op natuurijs koesteren we in onze mooie Hanzestad. Al lijkt schaatsen nu nog zover weg.

 • Spreekuur Op KO€RS weer in de Marke

  09 juni 2020

  Vanaf 2 juni is er elke dinsdagmiddag weer een inloopspreekuur in de Marke van Op KO€RS van Stichting Welzijn Hattem. Er zit een vrijwilliger klaar die u helpt met vragen rond administratie of financiën. Zoals vanouds, elke dinsdagmiddag van 14.00-16.00 uur. Wees welkom!

 • Participatie Regionale Energiestrategie in Hattem

  03 juni 2020

  In 2030 wordt ongeveer 60% van de gebruikte elektriciteit op de Noord-Veluwe duurzaam opgewekt in de regio via zonne- en windenergie. Dat is ongeveer 10 keer meer dan nu. Deze ambitie is te lezen in het concept van de Regionale Energie Strategie (RES) Noord-Veluwe. Het college van Hattem heeft dit concept vorige week vastgesteld. Daarmee is het startsein gegeven voor het participatieproces met raadsleden en inwoners.