Uitreiking Koninklijke onderscheiding aan de heer A.J. Spakman

De heer A.J. Spakman werd vrijdag 24 april verrast door burgemeester Toon van Asseldonk met de mededeling dat het Zijne Majesteit de Koning had behaagd hem te benoemen tot lid in de Orde van Oranje Nassau. Door de coronamaatregelen mocht de bij deze benoeming behorende onderscheiding op dat moment nog niet worden uitgereikt. Door de versoepelde landelijke maatregelen is het nu wel mogelijk de uitreiking plaats te laten vinden. Landelijk is hiervoor vrijdag 3 juli aangewezen.

Lid in de Orde van Oranje Nassau

De heer Spakman is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau omdat hij zich, naast zijn drukke werkzaamheden als directeur/eigenaar van BroodjesExpress BV, ook maatschappelijk in en rondom Hattem zeer verdienstelijk heeft gemaakt. Gedurende de jaren 1992 – 2004 was hij vicevoorzitter en bestuurslid commerciële zaken bij de voetbalvereniging Hatto Heim. Enige jaren later hanteerde hij, van 2006 tot 2016, de voorzittershamer bij voetbalvereniging WZC in Wapenveld.

Op kerkelijk gebied is hij nu voor een tweede periode voorzitter van de Commissie van Beheer bij de Nederlands Gereformeerde Kerk en is hij al meerdere jaren de presentator/samensteller van het wekelijke radioprogramma “Zendtijd voor de Kerken” op de zondagmorgen bij RTV Hattem. Bij RTV Hattem is hij tevens de presentator/samensteller van het tweewekelijkse televisieprogramma “Portret” waarin hij plaatselijke en regionale gasten portretteert in een ongeveer 25 minuten durend interview. Tenslotte organiseert hij al decennialang gratis toegankelijke, groots opgezette Kerstconcerten. De laatste zes jaren werden deze, onder de naam Fuite Kerstconcerten, gehouden in de Grote Kerk in Apeldoorn.

Coronamaatregelen

Bij de uitreiking zijn de landelijke coronamaatregelen van kracht, zoals de anderhalve meter afstand en het geldende maximum aantal personen voor bijeenkomsten. De onderscheiding wordt bovendien niet opgespeld, maar het etui met daarin de onderscheiding wordt overhandigd.