Juni 2021

 • Vlaggen op Veteranendag

  22 juni 2021

  Op zaterdag 26 juni is de Nederlandse veteranendag. De dag waar op wij in Nederland onze veteranen bedanken die ingezet zijn in dienst van de vrede, nu en in het verleden.

 • Studenten ondersteunen Hattem in coronatijd

  22 juni 2021

  Studenten van de opleiding Orde & Veiligheid van het Deltion College zijn tot en met het weekend van 3 juli te vinden in de Hattemse binnenstad. De studenten lopen stage voor hun opleiding en worden begeleid door de Buitengewoon Opsporingsambtenaar van de gemeente. Op vrijdagen en zaterdagen ondersteunen ze in tweetallen de BOA bij zijn taken en helpen bezoekers van de binnenstad met de naleving van de coronamaatregelen.

 • Sportverenigingen werken hard aan verduurzamen accommodaties

  22 juni 2021

  Hattemer sportverenigingen werken hard aan het (verder) verduurzamen van hun sportaccommodaties. In een online kennis- en inspiratiesessie kregen zij uitleg van de Gelderse Sportfederatie over het belang van verduurzaming van sportaccommodaties en de kostenbesparing die dit op kan leveren. In deze sessie zijn subsidiemogelijkheden besproken en de mogelijkheid om gebruik te maken van een begeleidingstraject van de Gelderse Sportfederatie.

 • Oproep gemeenten: maak een pas op de plaats bij Lelystad Airport

  18 juni 2021

  De Veluwse gemeenten Elburg, Epe, Hattem, Heerde, Oldebroek en Voorst hebben de informateur opgeroepen om bij de vorming van het nieuwe kabinet een pas op de plaats te maken bij de ontwikkeling van Lelystad Airport. Zij hebben de informateur hierover een brief gestuurd. Waarnemend burgemeester Jan Willem Wiggers van de gemeente Heerde ziet een mooie taak weggelegd voor het nieuwe kabinet: “Herstel het vertrouwen met de samenleving. Zorg dat de rijksoverheid zich houdt aan de wet- en regelgeving. Nu hebben we alsnog de kans om een goede en zuivere afweging te maken.”

 • Bedankt voor uw begrip, inbreng en geduld

  08 juni 2021

  De werkzaamheden aan de Hessenweg lopen ten einde. Hiermee komt ook een einde aan de aanpak van de hoofdroute Hattem. Deze week levert Schagen Infra de Hessenweg op.

 • Gemeente Hattem sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

  01 juni 2021

  De gemeente Hattem gaat vanaf 1 juni samenwerken met Meld Misdaad Anoniem. De gemeente en het meldpunt tekenden hiervoor recent een samenwerkingsovereenkomst. De gemeente ontvangt daardoor vanaf nu relevante signalen over criminaliteit en fraude.

 • Enthousiaste vrijwilligers gezocht voor Buurtbemiddeling

  07 juni 2021

  Kom je uit Heerde, Hattem of omgeving en kun je goed luisteren, observeren, vragen stellen en heb je een open, positieve en een optimistische benadering naar mensen? Dring jij je eigen normen en waarden niet op? Laat jij je niet van de wijs brengen door agressie of verbaal gedrag? Dan zijn we op zoek naar jou.