Hattems Zomerfestijn voor kinderen in augustus

Van 15 tot 25 augustus vindt het Hattems Zomerfestijn plaats! Dit festijn wordt georganiseerd door de gemeente Hattem in samenwerking met de buurtsportcoaches van HUB Hattem. Speciaal voor alle kinderen van groep 3 tot en met 8 zijn er allerlei leuke activiteiten en workshops.

Wethouder Martijn Hospers is enthousiast over de week: ‘De zomervakantie is het moment voor kinderen om lekker te ontspannen en spelen. Helaas is het niet in alle gezinnen mogelijk om regelmatig op pad te gaan naar bijvoorbeeld een pretpark of om een middagje te gaan zwemmen. Tevens hebben we als gemeente middelen gekregen om de achterstanden die opgelopen zijn vanwege corona bij kinderen tegen te gaan. Daarom organiseren we het Hattems zomerfestijn met allerlei leuke en educatieve activiteiten. Het evenement is nadrukkelijk bedoeld voor álle kinderen.’

Ochtend- en middagprogramma

In de ochtend zijn er creatieve workshops, zoals graffiti, dans- en musicalles, robotica of je eigen TikTok opnemen samen met Joran Beeftink!
Het middagprogramma is sportief en in samenwerking met de buurtsportcoaches. Denk daarbij aan activiteiten zoals een waterstormbaan en een obstacle run.

Alle activiteiten vinden plaats in en rondom De Marke. Er is een apart ochtend- en  middagprogramma. De kinderen lunchen thuis. Op donderdag 25 augustus sluit het Zomerfestijn spetterend af.

Flyer en aanmelden

In de week van 4 juli krijgen alle kinderen op school een flyer waar het programma op staat en de wijze van aanmelden. Meedoen kost niks.

Oproep voor vrijwilligers

De gemeente is nog op zoek naar Hattemers die willen helpen bij het Hattems Zomerfestijn. Het gaat bijvoorbeeld om het ondersteunen van de workshopleiders, het klaarzetten van limonade en snacks en het klaar zetten van de workshopruimte en helpen opruimen. Inwoners die interesse hebben kunnen mailen naar zomerfestijn@hattem.nl.