Maart 2021

 • Gemeente Hattem gaat vanaf 30 maart de strijd aan in het NK Tegelwippen

  31 maart 2021

  Dinsdag 30 maart is de start van het jaarlijkse NK Tegelwippen. Gemeente Hattem strijd met zeker veertig gemeenten in de competitie: welke gemeente verruilt de meeste (tuin)tegels voor groen? Demissionair minister Cora van Nieuwenhuizen gaf dinsdagmorgen samen met Nederlands bekendste TV-tuinman Lodewijk Hoekstra het startschot door de eerste tegel te wippen. Wanneer in heel Nederland tegels plaatsmaken voor gras, bloemperken en geveltuinen, worden onze steden en dorpen meer klimaatadaptief en biodivers.

 • College B&W geeft het ontwerpbestemmingsplan Woonzorgzone Hattem vrij

  24 maart 2021

  Het college van B&W van Hattem besloot op 16 maart het bestemmingsplan voor de Woonzorgzone aan de Geldersedijk vrij te geven. Het plan ligt fysiek van 1 april 2021 t/m 12 mei 2021 ter inzage in het stadhuis.

 • Samen aan de slag met het plein ‘De Veldhoeve’

  23 maart 2021

  Een plein met minder stenen, waar het water vanuit de Middelwetering weer doorheen stroomt. Vlinders, bijen en vogels vliegen rond en u, als inwoner, geniet onder een boom in de schaduw van dit moois…..

 • Buurtbemiddeling

  23 maart 2021

  Ervaart u overlast van uw buren of buurtgenoten of is er sprake van een burenconflict? Meld dit bij Buurtbemiddeling. Een kleine ergernis kan uiteindelijk leiden tot een fikse ruzie. Buurtbemiddeling kan dat voorkomen door te helpen met het oplossen van burenruzies.

 • Staan uw gegevens in de gemeentegids?

  23 maart 2021

  De nieuwe gemeentegids van Hattem wordt ook dit jaar uitgegeven door Akse Media. Zij beginnen deze week met het actualiseren van het adressengedeelte voor de nieuwe gids; het Gemeentemagazine Hattem 2021/2022.

 • Storing contactformulier

  22 maart 2021

  Heeft u de afgelopen tijd gebruik gemaakt van ons contactformulier op de website? Dan kan het zijn dat wij uw contactformulier niet hebben ontvangen. Misschien heeft u inmiddels op een andere manier contact met ons gezocht.

 • Denk mee over de Omgevingsvisie Hattem

  09 maart 2021

  Hoe zorgen we ervoor dat Hattem in 2050 energieneutraal is? Hoeveel extra huizen gaan we bouwen? Hoe ziet uw omgeving er in 2040 uit? Een aantal onderwerpen waarover we keuzes maken in de Omgevingsvisie. Voordat deze keuzes definitief gemaakt worden, vragen we uw mening.

 • Nieuw online participatieplatform Samen Hattem

  09 maart 2021

  De gemeente Hattem maakt gebruik van een nieuw participatieplatform. Dit is een plek waar u online uw mening kunt geven over belangrijke onderwerpen in Hattem. We starten met de Omgevingsvisie, maar binnenkort kunt u bijvoorbeeld ook meedenken over de bewegingsboulevard bij het IKC en de herinrichting van de Dorpsweg en Eijerdijk.

 • Vraag ook een gratis bespaarset aan

  09 maart 2021

  Al meer dan 400 mensen uit Hattem hebben de bespaarset van de ‘Watt kun jij doen?!’ actie aangevraagd! Daarmee besparen we samen als gemeente zo’n 43,000 kWh per jaar!

 • Jongeren in Hattem kunnen maatje zoeken met Mattie4u

  08 maart 2021

  In Hattem begint een maatjesproject voor en door jongeren: Mattie4u. Doel van het project is jongeren enthousiast maken om samen dingen te ondernemen. Een Mattie4U is er in alle soorten en maatjes: om mee te wandelen of te sporten, of, als je je eenzaam voelt, gewoon even wat te drinken en te kletsen. Het project gaat direct van start en wordt uitgevoerd door Stichting Welzijn Hattem.

 • Tijdelijke ondersteuning in noodzakelijke kosten (TONK) beschikbaar

  09 maart 2021

  Het is nu mogelijk om gebruik te maken van de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). Deze financiële regeling is bedoeld voor huishoudens die door de coronamaatregelen inkomen verliezen en daardoor hun noodzakelijke kosten voor wonen, zoals huur of hypotheek of gas, water en elektriciteit, niet meer kunnen betalen. Het gaat om een landelijke maatregel die wordt uitgevoerd door de gemeente. De Rijksoverheid heeft 130 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de regeling.

 • College Hattem stemt in met ter inzage legging ontwerpbestemmingsplan Van der Valk

  03 maart 2021

  Op 23 februari heeft het college van B&W ingestemd met het ter inzage leggen van het ontwerpbestemmingsplan Van der Valk. De terinzagelegging duurt zes weken en start op donderdag 11 maart 2021.

 • Partijen werken samen aan nog beter cultuuronderwijs

  01 maart 2021

  Het college van burgemeester en wethouders heeft het Convenant Cultuureducatie vastgesteld. Op basis van dit convenant trekken het Hattemse basisonderwijs, Cultuurplein Noord Veluwe en de gemeente samen op om de kwaliteit van cultuureducatie in Hattem te versterken. De afspraken zijn gemaakt voor de periode 2020 tot en met 2025.

 • Compostdag 27 maart 2021 geannuleerd vanwege corona

  01 maart 2021

  In heel Nederland gelden verscherpte maatregelen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en dat lijkt komende periode nog niet te veranderen. Naar aanleiding hiervan heeft ROVA besloten om binnen haar gemeenten de Compostdag van zaterdag 27 maart 2021 te annuleren.

 • Gemeente Hattem en inwoners samen aan de slag met klimaatmaatregelen

  03 maart 2021

  De gemeente Hattem biedt inwoners de kans op financiële ondersteuning om maatregelen te nemen, die helpen de gevolgen van klimaatverandering op te vangen. Een andere, groenere inrichting moet ervoor zorgen dat Hattem het extremere weer, zoals droogte, hitte of plensbuien, aankan. Dit doet gemeente Hattem samen met Veluwe Duurzaam en het Waterschap Vallei en Veluwe.