Maart 2023

 • Noord-Veluwse gemeenten én waterschap blijven samenwerken aan een klimaatrobuuste regio

  27 maart 2023

  Op 23 maart 2023 ondertekenden de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Hattem, Nunspeet, Oldebroek en Putten én Waterschap Vallei en Veluwe op het klimaatplein voor het gemeentehuis van Oldebroek de samenwerkingsovereenkomst Water en Klimaatadaptatie Noord-Veluwe. Daarin staat hoe zij werken aan een klimaatrobuuste regio.

 • Commissaris van de Koning rijdt met jonge stemmers naar stadhuis

  21 maart 2023

  In totaal 173 jongeren uit Hattem mochten vorige week voor het eerst stemmen. Tieme, Rens, Mirre, Phéline en Hannah werden per limousine bij huis opgehaald om dit te doen in ons stadhuis.

 • Zelf aan de slag bij de zwerfvuilbrigade?

  21 maart 2023

  Heb jij meegedaan aan de Landelijke Opschoondag en heb je de smaak te pakken? Meld je dan aan bij de Hattemse zwerfvuilbrigade.

 • Participatieverklaring ondertekend in stadhuis

  21 maart 2023

  In het stadhuis is weer een participatieverklaring ondertekend. Dit gebeurde in aanwezigheid van wethouder Margriet Brouwer.

 • Gemeenten Noord-Veluwe blijven krachten bundelen voor een duurzame regio

  16 maart 2023

  Op 15 maart 2023 stemden de gemeenten op de Noord-Veluwe in met de Regionale Samenwerkingsagenda Noord-Veluwe CO2-reductie I Energietransitie 2023-2024. Het gaat om de gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek en Hattem. De samenwerkende gemeenten willen de komende jaren samen concrete projecten realiseren, die structureel bijdragen aan onder meer het verminderen van het energieverbruik in de gebouwde omgeving en de industrie. Hierdoor vermindert de CO2 uitstoot, het gezamenlijke doel van alle gemeenten.

 • Noord-Veluwe tekent woondeal met minister De Jonge om woningtekort aan te pakken

  09 maart 2023

  De Noord-Veluwse gemeenten en woningcorporaties tekenden op woensdag 8 maart 2023 in Zutphen de regionale woondeal Noord-Veluwe met minister Hugo de Jonge en gedeputeerde Peter Kerris. Hiermee spreken zij af het woningtekort gezamenlijk aan te pakken. De woondeal beschrijft hoeveel woningen er in de regio gebouwd worden tot en met 2030, waar dit gaat gebeuren en wat het aandeel betaalbare woningen zal zijn.

 • Herinrichting stadswallen

  07 maart 2023

  De stadswallen van Hattem krijgen een passende uitstraling en meer biodiversiteit.

 • Vraag subsidie aan voor jouw idee voor het Hanzejaar

  07 maart 2023

  Inwoners, ondernemers, verenigingen en andere geïnteresseerden kunnen tot en met 3 april 2023 hun voorstel voor het Hanzejaar in Hattem officieel indienen.