Mei 2020

 • Maximaal 6 kilometer per uur op het Apeldoorns Kanaal

  19 mei 2020

  Met uw kano, roeiboot of motorboot, het is prachtig varen op het Apeldoorns Kanaal. Het kanaal is de afgelopen jaren opgeknapt. We willen het graag mooi houden. Om in de toekomst schade te voorkomen - aan de kanten en voor broedende vogels -, geldt daarom een maximum snelheid van 6 kilometer per uur.

 • Drugspand gesloten in Hattem

  14 mei 2020

  De burgemeester van Hattem heeft een woning gesloten vanwege de hoeveelheid drugs die daar is gevonden. In de woning is een handelshoeveelheid aan drugs gevonden. De woning blijft drie maanden gesloten.

 • Cambium, Florion en gemeente bouwen samen aan eerste IKC

  06 mei 2020

  De gemeente Hattem, Stichting Cambium en Florion hebben een overeenkomst ondertekend over het bouwheerschap van het nieuw te bouwen Integraal Kindcentrum (IKC). Het eerste IKC van Hattem krijgt een plek op het oude ijsbaanterrein. Door het ondertekenen van de overeenkomst zijn de schoolbesturen verantwoordelijk voor de bouw van het onderwijscomplex. De gemeente blijft verantwoordelijk voor het verstrekken van kredieten. Daarnaast houdt de gemeente toezicht op de afspraken uit de overeenkomst, de eisen aan het gebouw en de voortgang van de bouw.

 • Gemeente Hattem aan de slag met duurzaamheidsdoelen

  05 mei 2020

  Gemeente Hattem stuurt aan op een klimaat-, energieneutrale en gezonde leefomgeving voor haar inwoners en bedrijven. Om hier zichtbare stappen in te zetten is het programma duurzaamheid opgesteld in april 2020. Het programma duurzaamheid zorgt er voor dat er sturing is op initiatieven en projecten die allemaal bijdragen aan het verduurzamen van de gemeente Hattem.

 • Flinke impuls voor biodiversiteit Hattemse erven!

  05 mei 2020

  Gemeente Hattem gaat samen met bewoners, bedrijven en lokale organisaties aan de slag om de biodiversiteit in Hattem te verbeteren. Met behulp van het 4-jarige programma van de Stichting Landschapsbeheer Gelderland gaat Hattem bouwen aan een bloeiend landschap waar allerlei dieren zoals wilde bijen, vlinders, zangvogels en kleine zoogdieren zich thuis voelen.