Extra laadpalen voor elektrische auto’s in Hattem

Elektrische auto’s in Hattem kunnen nu ook opladen aan de Hezenbergerweg. Binnenkort sluit de Visby hier ook bij aan. De komst van steeds meer elektrische auto’s vraagt namelijk om meer oplaadpunten. Deze nieuwe laadlocaties dragen bij aan het verduurzamen van Hattem.

Het plaatsen van de laadpalen is een van de stappen op weg naar een energiezuinige en duurzame stad. Gemeente Hattem streeft ernaar om deel uit te maken van een openbaar laadnetwerk. Op dit moment kent Nederland al 66000 oplaadpunten. Inwoners en bezoekers van Hattem kunnen gebruik maken van de openbare laadpalen met een geldige laadpas.

Handhaving

Parkeerplaatsen met laadpalen zijn specifiek gereserveerd voor het opladen van elektrische auto's. Een andere auto die daar parkeert, krijgt een waarschuwing of proces verbaal.

Voor iedereen in Hattem

Gemeente Hattem ziet dat er steeds meer elektrische auto’s komen. Hiervoor plaatst de gemeente openbare laadpalen, die iedereen kan gebruiken. Gemeente Hattem is bezig de laadpalen goed verspreid over de stad  te plaatsen zodat iedereen met een elektrische auto in de stad kan opladen.
Wilt u weten of er al een laadpaal in uw omgeving staat of eentje in de planning is? Kijk dan ook op openbaarladen.nl.

Wil een inwoner zelf een aanvraag indienen voor een openbare laadpaal, dan kan dat via Allego. Dit bedrijf is actief in de gemeente Hattem. Dien uw aanvraag voor een openbare laadpaal bij Allego in via www.openbaarladen.nl/hattem. Hier vindt men alle informatie die u nodig heeft.