Mei 2022

 • Start werkzaamheden Dorpsweg tussen Zuidwal en Grote Gracht

  25 mei 2022

  Maandag 30 mei 2022 start NTP B.V. met de werkzaamheden op de Dorpsweg tussen Zuidwal en Grote Gracht. Deze werkzaamheden vinden plaats vanuit het project Herinrichting binnenstad fase 2. Deze werkzaamheden zijn rond de bouwvak klaar.

 • Doe mee aan de winactie met pmd van ROVA

  24 mei 2022

  Scheid jij je afval goed? Doe dan mee met de winactie van ROVA. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is een speciale sticker op een van jouw lege en goed gescheiden pmd-verpakkingen te plakken.

 • Hattem neemt deel aan de Internationale Hanzedagen

  23 mei 2022

  Van 26 tot en met 29 mei vinden de jaarlijkse Internationale Hanzedagen plaats. Dit jaar is Hanzestad Neuss (Duitsland) gaststad. Burgemeester Marleen Sanderse en wethouder Auke Schipper vertegenwoordigen Hattem deze dagen. Ook Visit Hattem en Edith de Jong zijn aanwezig.

 • Inloopavonden Natuurherstel op de Veluwe

  23 mei 2022

  De Veluwe is een bijzonder én kwetsbaar natuurgebied waarop we trots en zuinig zijn. Het gaat echter niet goed met de Veluwse natuur. Deels is dat te zien en deels niet omdat er veel niet meer is. Het herstel en sterker maken van de natuur heeft prioriteit. Daarom wordt gewerkt aan herstelprogramma’s voor bossen, heide en stuifzanden, vennen en venen en beken, die hieraan een bijdragen leveren. Wilt u hierover meer weten? Kom dan naar een van de drie inloopavonden.

 • Gewijzigde afvalinzameling rond Hemelvaartsdag en Tweede Pinksterdag

  23 mei 2022

  Op Tweede Pinksterdag (maandag 6 juni) worden geen afval en grondstoffen ingezameld in Hattem. De afvalinzameling van maandag 6 juni vindt plaats op zaterdag 4 juni.

 • Bodemonderzoek locatie woonzorgzone

  19 mei 2022

  Op 20 mei om 8.00 uur wordt er gestart met bodemonderzoek op de oude ijsbaan, de locatie van de woonzorgzone in Hattem.

 • Plaatsing Slimme Bandenpomp bij AH Hattem

  19 mei 2022

  Laat vanaf vandaag (maandag 19 mei) uw bandenspanning gratis controleren. Dit kan aan de Vechtstraat in Hattem. In samenwerking met Albert Heijn Hattem en gemeente Hattem plaatst Band op Spanning de eerste Slimme Bandenpomp. De Bandenpomp is gemaakt van duurzaam materiaal en werkt geheel op zonne-energie. De Bandenpomp is voor iedere automobilist, tijdens openingstijden, gratis te gebruiken.

 • Verslag van de informateur 16 mei 2022

  17 mei 2022
 • Op 27 mei rijdt de tegeltaxi weer

  16 mei 2022

  Heeft u tegels uit uw tuin gehaald? Stapel ze dan op, want op vrijdag 27 mei rijdt de tegeltaxi weer door Hattem.

 • Inspireer anderen en deel jouw ervaringen!

  16 mei 2022

  Heb jij in je tuin maatregelen toegepast, zoals het opvangen van regenwater, bestrating vervangen door planten of is je balkon een ware oase voor bijen en vlinders? Meld je tuin dan aan op het platform Tuin & Klimaat Route.

 • Bijeenkomst voor zwerfvuil vrijwilligers en geïnteresseerden

  16 mei 2022

  De zwerfvuilcoördinatoren, de gemeente Hattem en Mooi Schoon willen iedereen die een steentje bijdraagt aan het opruimen van zwerfafval graag uitnodigen voor een gezellige bijeenkomst. Na een aantal digitale bijeenkomsten, kunnen wij elkaar nu eigenlijk weer ‘live’ ontmoeten. Onder het genot van een hapje en drankje staat deze avond in het teken van elkaar ontmoeten, vragen stellen en tips delen.

 • Toon van Asseldonk wordt informateur in Hattem

  09 mei 2022

  Afgelopen week werd duidelijk dat het proces om in Hattem een nieuw college te vormen in een impasse verkeert. Om die reden hebben de fractievoorzitters van de zes partijen in de gemeenteraad vandaag onder voorzitterschap van burgemeester Marleen Sanderse overleg gepleegd over de voortgang.

 • Gemeente Hattem doet mee aan de Nationale Tuin & Klimaat Route

  03 mei 2022

  Gemeente Hattem doet dit jaar mee aan de Nationale Tuin en Klimaat Route, het platform om ideeën op te doen voor een klimaatvriendelijke tuin, balkon of buurt. Op dit platform staan allerlei voorbeelden, van insectvriendelijk balkon tot groen gemeenteproject. Bezoekers kunnen ideeën opdoen en vragen stellen zoals: Hoe ga ik hitte tegen? Hoe maak ik mijn balkon insectvriendelijk? Op 3 en 10 september is het ook mogelijk om op bezoek te gaan bij duurzame voorbeelden in de buurt. Gemeente Hattem steunt dit initiatief en moedigt inwoners aan om mee te doen.