Plaatsing Slimme Bandenpomp bij AH Hattem

Laat vanaf vandaag (maandag 19 mei) uw bandenspanning gratis controleren. Dit kan aan de Vechtstraat in Hattem. In samenwerking met Albert Heijn Hattem en gemeente Hattem plaatst Band op Spanning de eerste Slimme Bandenpomp. De Bandenpomp is gemaakt van duurzaam materiaal en werkt geheel op zonne-energie. De Bandenpomp is voor iedere automobilist, tijdens openingstijden, gratis te gebruiken.

Op 19 mei nam Joris Vosselman, eigenaar van AH Hattem, de Slimme Bandenpomp officieel in gebruik. Dit deed hij samen met het personeel.

In Nederland rijdt maar liefst 63% van de auto’s met onderspanning. Het controleren van de bandenspanning is iets wat er regelmatig bij in schiet. Het advies is om dit elke twee maanden te doen. In praktijk gebeurt dit vaak niet. Het rijden met te lage bandenspanning zorgt voor extra CO2 uitstoot, een hoger brandstofverbruik, bandenslijtage, een langere remweg en oplopende kosten voor de automobilist.
De Slimme Bandenpomp aan de Vechtstraat is gratis te gebruiken en laat direct zien hoeveel euro je bespaart. Dat blijkt al snel € 21,50 per keer gebruik te zijn. De Bandenpomp is door iedere automobilist eenvoudig te gebruiken. Op kenteken kan de juiste bandenspanning worden opgevraagd. De Touch screen display helpt met juist instellen, geeft tijdens gebruik weer wat er gebeurt en toont na afloop direct de besparingen in euro’s, liters brandstof en verminderde uitstoot. Het gemakkelijke gebruik stimuleert dat automobilisten zelf (vaker) de spanning controleren. De totale besparingen van de pomp zijn zichtbaar op www.bandopspanning.nl.

Er staan inmiddels meer dan 125 Slimme Bandenpompen in Nederland.

De gerealiseerde besparingen per auto bedragen gemiddeld ruim 20 euro per keer gebruik. Daarnaast levert de juiste bandenspanning een positieve bijdrage aan de verkeersveiligheid doordat de remweg korter is. Ook zorgt de juiste bandenspanning voor minder CO2 en fijnstof uitstoot, minder microplastics en minder verkeerslawaai.

Banden op Spanning

Slimme bandenpompen staan niet alleen in Hattem maar door heel Nederland. Op gemeentelijke parkeerterreinen, bij winkelcentra, bij bouwmarkten, bij afvalstations, op bedrijventerreinen en bij vestigingen van grote bedrijven zoals de ANWB, Unica en de Makro. De meeste zijn 24 uur per dag, 7 dagen in de week toegankelijk.
In onze regio kan je je bandenspanning gratis laten checken in Zwolle (Marsweg 5 en  Ordelseweg 2), Kampen (Burgemeester Berghuisplein 1) en Hattem natuurlijk (Vechtstraat, AH).
Alle locaties vindt je via: www.bandopspanning.nl/locaties.