Mei 2023

 • Tips voor verstandig hout stoken

  30 mei 2023

  Nu het buitenseizoen begint, komen de vuurkorf en terraskachel ook weer tevoorschijn. Dat geeft buiten gezelligheid. Maar het stoken van hout, zowel binnen als buiten, kan ook voor gezondheidsproblemen en overlast zorgen. Het is belangrijk om op een juiste manier te stoken, zodat overlast voor anderen beperkt blijft.

 • Rijbewijskeuringen CBR in Hattem

  30 mei 2023

  Regelzorg organiseert weer rijbewijskeuringen in Hattem. Op zaterdag 10 juni kunnen automobilisten zich medisch laten keuren in De Marke.

 • Slimme bandenpomp

  30 mei 2023

  Ga je, net als Nathalie, op pad met de auto? Rijd dan eerst even langs de slimme bandenpomp. Een auto op goed opgepompte banden verbruikt minder brandstof. Dat scheelt geld en zorgt voor minder vervuilende uitstoot. Ook gaan de banden langer mee.

 • Naturalisatie

  30 mei 2023

  Tijdens een naturalisatieceremonie op 26 mei hebben dertien mensen de Nederlandse nationaliteit gekregen. Na het afleggen van de verklaring van verbondenheid ontvingen zij van burgemeester Sanderse de officiële papieren van het Nederlanderschap.

 • Muziek op schoot, boekenverkoop en voorleesuurtje bij BoekStartdag

  24 mei 2023

  De bibliotheek in Hattem doet mee met de nationale BoekStartdag op 3 juni. Voor de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders zijn er leuke activiteiten. Samen zingen en bewegen bij Muziek op schoot met Lidia Olsthoorn, boekenverkoop door Bruna Hattem en een voorleesuurtje. Voor alle jonge bezoekers is er een leuk presentje, iets te drinken en wat lekkers.

 • Gebruik navigatiegegevens

  16 mei 2023

  Om onderzoek te doen naar bijvoorbeeld verkeersmaatregelen in Hattem, zetten wij als gemeente FCD (Floating Car Data)* in. Met behulp van FCD hebben we van alle wegen in Hattem een actueel beeld van de verkeerssituatie. Wij gebruiken FCD om te kijken hoe het verkeer op de weg stroomt of dat er juist files zijn. Het helpt ons om de wegen veiliger en efficiënter te maken. Welke routes zijn bijvoorbeeld heel populair en wat is de gemiddelde snelheid. Of wordt er te hard gereden.

 • Plezier staat voorop bij voetbalteam van Hattem Onbeperkt

  17 mei 2023

  Voetbalvereniging Hattem organiseert al ruim tien jaar voetbalactiviteiten voor meisjes en jongens met een autisme spectrum stoornis. Dit jubileum werd vorige week gevierd met een wedstrijd op Sportpark Het Achterveen tussen het team van Hattem Onbeperkt en PEC kicks Ass.

 • Fietscampagne van start op de Veluwe

  16 mei 2023

  Maandag 22 mei start de Fiets naar je werk week. Doe net als andere Veluwenaren mee met de fietscampagne, de Fiets naar je werk week!

 • Inloopavond over Chw bestemmingsplan ‘t Veen

  08 juni 2023

  Iedereen is van harte welkom tijdens de inloopavond over het Chw bestemmingsplan ‘t Veen. Tijdens deze bijeenkomst kun je je laten informeren over de actuele stand van zaken met betrekking tot dit bestemmingsplan. Denk daarbij aan het ondergronds brengen van de kabels of de toegangswegen naar ’t Veen. Ook is er gelegenheid om vragen te stellen en feedback te geven.

 • Toespraak burgemeester Marleen Sanderse op 4 mei

  04 mei 2023

  Tijdens de dodenherdenking op 4 mei hield burgemeester Sanderse een toespraak in de kerk en las zij een gedicht voor na de kransleggingen op de Markt.

 • Fietslessen voor volwassenen. We zoeken deelnemers en vrijwilligers!

  01 mei 2023

  Binnenkort bieden wij fietslessen aan voor volwassenen. Kan je niet of nauwelijks fietsen? Of voel je je door omstandigheden onzeker op de fiets en kan je wel wat hulp gebruiken? Meld je dan aan!

 • Proef met ontmoetingsplek bij Zoethout erg succesvol

  03 mei 2023

  De proef voor een ontmoetingsplek bij Zoethout is erg succesvol. De plek is bedoeld voor iedereen en helpt bijvoorbeeld mensen die eenzaam zijn en behoefte hebben aan sociale contacten. Het Hattemse college van burgemeester en wethouders heeft daarom besloten om de proef in 2023 voort te zetten. In 2022 maakten gemiddeld 40 Hattemers regelmatig gebruik van deze ontmoetingsplek.

 • Gemeente Hattem krijgt gedenkplek voor de allerkleinsten

  07 mei 2023

  Gemeente Hattem is begonnen met de aanleg van een speciale plek op de begraafplaats voor foetussen die vóór 24 weken zwangerschap zijn overleden. Dit noemen wij het Sterretjesveld. Rondom het sterretjesveld worden ook speciale kindergraven aangelegd.

 • Scholen uit gemeente Hattem strijden tegen elektronisch afval!

  15 mei 2023

  De Vlonder en de Sint Andreassschool uit Hattem doen van 22 mei tot en met 15 juni mee met de E-waste Race. Dit doen zij in wedstrijdvorm met 8 andere basisscholen uit Steenwijkerland en Staphorst. Het project is vandaag officieel van start gegaan met een kick-off met burgemeester Sanderse van gemeente Hattem op de Sint Andreasschool in Hattem. De tien deelnemende teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (ook wel e-waste). De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie!