Gemeente Hattem krijgt gedenkplek voor de allerkleinsten

Gemeente Hattem is begonnen met de aanleg van een speciale plek op de begraafplaats voor foetussen die vóór 24 weken zwangerschap zijn overleden. Dit noemen wij het Sterretjesveld. Rondom het sterretjesveld worden ook speciale kindergraven aangelegd.

De gemeente besloot om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar een rustplaats voor stilgeboren baby's. Het verlies van een kind, hoe klein ook, is een emotionele en pijnlijke gebeurtenis voor de ouders en familieleden. Met de aanleg van deze speciale plek krijgen ouders en familieleden de mogelijkheid om op een gepaste manier afscheid te nemen van hun overleden kindje. Er ontstaat een waardige plek, waar zij hun verloren kindje kunnen gedenken.

De speciale plek bevindt zich op een apart gedeelte van de begraafplaats. Aan de rand komt een herdenkingsboom met een brievenbus voor hemelpost. Het sterretjesveld zelf krijgt een passende monument. Beide kunstwerken worden gemaakt door smederij Wessel uit Hattem.

Gemeente Hattem hoopt dat deze plek een bron van troost en herinnering kan zijn voor de nabestaanden en dat het bijdraagt aan het respectvol omgaan met het leven en het verlies van deze kleine baby's.