Plezier staat voorop bij voetbalteam van Hattem Onbeperkt

Voetbalvereniging Hattem organiseert al ruim tien jaar voetbalactiviteiten voor meisjes en jongens met een autisme spectrum stoornis. Dit jubileum werd vorige week gevierd met een wedstrijd op Sportpark Het Achterveen tussen het team van Hattem Onbeperkt en PEC kicks Ass.

Burgemeester Marleen Sanderse verrichtte de aftrap. Het duel leverde veel kansen, doelpunten en mooie reddingen van de keepers op. Het Hattemse team stond op een gegeven moment met 3-0 voor maar PEC won uiteindelijk met 5-9.

Stichting Empower en Zwaluwen Jeugdactie

Hattem Onbeperkt en PEC kicks Ass werken nauw samen met Stichting Empower. In de trainingen en wedstrijden staat het woord plezier voorop. De jubileumwedstrijd werd ook werd bijgewoond door Ate Brunnekreef, coördinator Oost van de Zwaluwen Jeugdactie. Deze stichting vindt het belangrijk dat ook kinderen met een beperking kunnen voetballen. “Hier zetten we ons met hart en ziel voor in”, deelde Brunnekreef tijdens de rust van de wedstrijd mee. Zo doen meer dan een half miljoen jeugdspelers elk voetbalseizoen mee aan het landelijke KNVB Zwaluwen Jeugd Bekertoernooi ten bate van voetballende leeftijdgenoten met een beperking.

Mooi initiatief

Voetbalvereniging Hattem organiseert wekelijks trainingen en partijtjes voor kinderen en jongeren met autisme. Zij hebben veel behoefte aan structuur en leren op basis van vaste afspraken hoe ze met elkaar kunnen samenwerken. 

Burgemeester Sanderse: “Mooi dat er in Hattem een plek is waar deze jongeren met elkaar kunnen voetballen en dat v.v. Hattem dit tien jaar geleden heeft opgepakt. Je kon vanavond zien hoeveel plezier en voldoening ze hieraan beleven. Beide teams deden hun best om van de ander te winnen maar op een heel sportieve manier. Ik draag dit soort initiatieven een warm hart toe.”

Wil je meer weten over het voetballen in Hattem? En heb je zin om zelf een keer mee te doen met een training? Neem dan contact op met Arjen Noordberger via telefoonnummer 06 44938269 of door een mail te sturen naar jeugdzaken@vvhattem.nl.

Foto Marleen Sanderse met team Hattem Onbeperkt