Scholen uit gemeente Hattem strijden tegen elektronisch afval!

De Vlonder en de Sint Andreassschool uit Hattem doen van 22 mei tot en met 15 juni mee met de E-waste Race. Dit doen zij in wedstrijdvorm met 8 andere basisscholen uit Steenwijkerland en Staphorst. Het project is vandaag officieel van start gegaan met een kick-off met burgemeester Sanderse van gemeente Hattem op de Sint Andreasschool in Hattem. De tien deelnemende teams gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (ook wel e-waste). De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie!

Woon je in de buurt van een van de deelnemende scholen? Dan kun je van 22 mei tot en met 15 juni 2023 gemakkelijk en gratis je elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doe je door je elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl. Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker en een defect mobieltje. Maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges, losse batterijen en losse accu’s vallen niet onder e-waste en mogen dus niet worden ingeleverd.

Jij kunt helpen

Wanneer je je klein elektronisch afval apart inlevert, zorg je ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. De E-waste Race maakt het je gemakkelijk omdat leerlingen het afval bij je thuis komen ophalen. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en de school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje. Dus biedt je kapotte of oude elektronische apparaten online aan! Als dank voor je bijdrage in de strijd tegen e-waste ontvang je kortingscodes voor mooie duurzame producten. Hieronder vallen de koptelefoons van Repeat, sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot (BYOR)

De E-waste Race Steenwijkerland, Hattem, Staphorst 2023 is mogelijk gemaakt door gemeenten Hattem, Steenwijkerland en Staphorst en Stichting Open. En wordt ondersteund door Stichting Noggus & Noggus en ROVA. Onder de naam Wecycle voert Stichting OPEN campagnes om de inzameling en recycling van e-waste te stimuleren. Consumenten en professionals kunnen hun e-waste gratis inleveren bij een van de 13.000 Wecycle-inleverpunten door het hele land. Tijdens de E-waste Race zie je de naam Wecycle soms op materialen.