Gemeente zet vijf Hattemse werkgevers in het zonnetje

Afgelopen week was de Week van de 1000 voorbeelden. Tijdens deze week zetten we een aantal werkgevers die kansen bieden aan mensen met een arbeidsbeperking in het zonnetje. Door het tonen van deze voorbeelden willen we andere werkgevers inspireren. Vanwege de coronamaatregelen was het niet mogelijk om een uitgebreid bezoek te brengen. Daarom bracht Hattemse werkmakelaar Chantal de Wolf namens wethouder Carla Broekhuis-Bonte een attentie langs bij vijf Hattemse bedrijven.

Wethouder Carla Broekhuis-Bonte is trots op de inzet van de Hattemse bedrijven: ‘Brink Techniek, NTP, Brimos, Molecaten en Dutch Golf zijn alle vijf prachtige bedrijven die kansen bieden aan mensen met een arbeidsbeperking. Deze bedrijven kijken niet alleen naar hun eigen belang, maar geven mensen voor wie het lastiger is om een baan te vinden de kans om zich te ontwikkelen. Al deze vijf bedrijven hebben een of meerdere personen met een arbeidsbeperking in dienst genomen.
Ik vind het ontzettend jammer dat ik vanwege de coronamaatregelen niet op bezoek kon bij deze bedrijven om hen te bedanken voor hun inzet. Dit soort bezoeken doen we normaal ieder jaar en de gesprekken die we voeren zijn erg waardevol. Hopelijk voelen de bedrijven zich toch in het zonnetje gezet en spreken we elkaar op een ander moment.’

Inclusieve arbeidsmarkt

Het regionaal Werkbedrijf Regio Zwolle is een netwerkorganisatie, waarin dertien gemeenten, UWV, werkgevers- en werknemersorganisaties en onderwijsinstellingen hun krachten bundelen om de komende jaren zoveel mogelijk kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Het gaat om mensen die niet of moeilijk zelfstandig hun weg naar werk kunnen vinden, zoals bijvoorbeeld 50-plussers, jongeren tot 27 jaar en Wajongers met arbeidsvermogen.

Het Werkgeversservicepunt Regio Zwolle ondersteunt werkgevers bij bijvoorbeeld het in dienst nemen en houden van werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt.