Open je wereld voor een pleegkind

In Hattem hebben we het goed. Natuurlijk: er kunnen altijd wel zaken beter, maar over het algemeen mogen we in Nederland en in Hattem blij zijn met hoe we het voor elkaar hebben. Het zou toch mooi zijn als we dat geluk een beetje kunnen delen met kinderen die extra aandacht nodig hebben.

Deze week, tijdens de Week van de Pleegzorg, vragen we uw aandacht voor deze kinderen. Misschien is het u al wel opgevallen dat er in Hattem extra aandacht aan wordt besteed. Bij de basisscholen en verschillende sportverenigingen hangen banners en posters die de pleegzorgcampagne www.openjewereld.nu ondersteunen. In Nederland wonen ruim 23.000 kinderen in een onveilig of instabiel thuis. Voor die kinderen is het belangrijk dat ze terug kunnen vallen op een pleeggezin.

De samenstelling van uw gezin maakt eigenlijk niet uit als u pleegouder wilt worden. Alle kinderen zijn anders en hebben andere behoeften. Daarom zoeken we naar verschillende soorten pleeggezinnen. Pleegouder zijn betekent ook niet dat u zeven dagen in de week 24 uur per dag een pleegkind in huis neemt. Het kan bijvoorbeeld ook dat u een of twee dagen in de week een kind overdag een plekje in uw thuis biedt. Kortom, er is meer mogelijk dan u wellicht denkt.

Misschien denkt u al wel een poosje over het pleegouderschap, maar heeft u nog de nodige vragen, dan nodig ik u van harte uit om op dinsdag 3 november om 20.00 uur het webinar van Trias Jeugdhulp te volgen. Trias, de organisatie die in onze regio o.a. verantwoordelijk is voor jeugdhulp en pleegzorg, vertelt u graag meer over wat pleegzorg inhoudt. Eventuele vragen die u heeft, kunt u via de chat stellen. Ook is er een ervaren pleegouder aanwezig die u graag vertelt hoe pleegouder zijn in de praktijk is.

U kunt het webinar volgen via de Facebookpagina van Trias Jeugdhulp.

Ik hoop dat veel Hattemers geïnteresseerd zijn om zich eens te verdiepen in de mogelijkheden om pleegouder te worden en dat deze Week van de Pleegzorg daar iets bij helpt.

Tot slot wil ik graag alle Hattemse pleeggezinnen bedanken voor hun zorg en inzet voor hun pleegkinderen. Jullie brengen weer balans in het leven van een kind.


Martijn Hospers
Wethouder