November 2021

 • Gezamenlijke beleidsnotitie Bibliotheek Noord-Veluwe 2022-2025 vastgesteld

  25 november 2021

  In de gemeenten Hattem, Heerde, Epe, Oldebroek en Elburg is de gezamenlijk opgestelde Beleidsnotitie Bibliotheek Noord-Veluwe 2022-2025 vastgesteld. Hierin leggen deze vijf gemeenten de regionale kaders en doelstelling vast waaraan de Bibliotheek Noord-Veluwe minimaal moet voldoen. Zij onderschrijven met deze nota dat de bibliotheek een waardevolle voorziening is in de samenleving.

 • Dijkpoort kleurt oranje in kader actie Orange the World

  25 november 2021

  De gemeente Hattem doet dit jaar mee aan de actie Orange the World. De initiatiefnemers roepen overheden en andere organisaties op gebouwen oranje te verlichten uit solidariteit met vrouwen en meisjes die gebukt gaan onder geweld. De kleur oranje staat daarbij symbool voor een zonniger toekomst voor deze vrouwen. In Hattem licht vanaf vanavond de Dijkpoort deels oranje op.

 • Dag van de Vrijwilliger wordt verschoven

  23 november 2021

  De Dag van de Vrijwilliger, die jaarlijks rond 7 december is, wordt doorgeschoven naar volgend jaar. Vanwege de aangescherpte coronamaatregelen vindt de gemeente het niet verantwoord om met meer mensen bijeen te komen.

 • Wethouder Hospers ondertekent ‘De 5 pijlers’ tegen eenzaamheid

  24 november 2021

  Wethouder welzijn Martijn Hospers heeft namens de gemeente Hattem het document ‘De 5 pijlers’ in de lokale aanpak tegen eenzaamheid ondertekend. Dit gebeurde in het bijzijn van verschillende vertegenwoordigers uit de Hattemse samenleving. De bijeenkomst werd ook gehouden om aanwezigen te interesseren om lokaal met elkaar tegen eenzaamheid samen te werken.

 • Afronding werkzaamheden Hessenweg, Vechtstraat en Burg Bijleveldsingel

  23 november 2021

  De werkzaamheden aan de Hessenweg, Vechtstraat en Burg Bijleveldsingel (de zgn. hoofdroute) zijn bijna gereed. Een langdurig project met impact. De snelheid op de hoofdroute is teruggebracht naar 30 km/u. Hiermee zijn ook de voorrangsregels veranderd. Dit vraagt enige aanpassing van de weggebruikers.

 • Geplande werkzaamheden Hollewand en Rijnstraat

  23 november 2021

  Deze week wordt gestart met werkzaamheden aan de Hollewand en Rijnstraat. De gemeente neemt maatregelen om de snelheid op deze wegen te verlagen. Op beide wegen geldt een maximum snelheid van 30km/u. Maar de weg was nog niet ingericht als een 30km/u weg.

 • Meld verdachte situaties bij politie of Meld Misdaad Anoniem

  23 november 2021

  Criminelen zijn ook actief in de bovenwereld. Ze maken dan misbruik van mensen of voorzieningen in de gewone samenleving. Dit noemen we ondermijning. In deze video doen burgemeester Marleen Sanderse en wijkagent Paul te Riele een oproep om verdachte situaties door te geven. Zo kunnen we samen helpen om ondermijning tegen te gaan. In deze video kom je voorbeelden van ondermijning tegen. En zie je ook waar je naar toe kunt bellen als je iets hebt gezien waarvan je dacht: Klopt dat wel?

 • Gemeente Hattem bedankt ondernemers voor hun inzet

  19 november 2021

  De Hattemse wethouders Carla Broekhuis (werk en inkomen) en Auke Schipper (economie) hebben een cadeautje afgegeven bij verschillende nieuwe ondernemers in Hattem. Ze deden dit in het kader van de Dag van de Ondernemer, in het leven geroepen om ondernemers te bedanken voor hun bijdrage aan de samenleving.

 • Verkentoren wordt verboden terrein tussen 22.00 en 6.00 uur

  17 november 2021

  De Verkentoren in Hattem is binnenkort tussen 22.00 en 6.00 uur niet meer toegankelijk voor bezoekers. Dit heeft de gemeente Hattem besloten in verband met regelmatig terugkerende vernielingen en overlast op deze locatie. Voor deze maatregel wordt Artikel 461 van het Wetboek van Strafrecht ingezet. Dit betekent dat er meteen een boete kan worden opgelegd als iemand dit toegangsverbod overtreedt.

 • Test jouw verkeerskennis!

  17 november 2021

  Al van jongs af aan neem je deel aan het verkeer. Je hebt intussen al heel wat kilometers afgelegd. Te voet, op de fiets, met de auto en misschien zelfs op een e-bike. Maar, wanneer heb je je voor het laatst verdiept in de verkeersregels? Voor veel mensen is dat al lang geleden. Daarom zijn we - in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland en in opdracht van de provincie Gelderland en ROV Oost-Nederland - een campagne opgestart om de verkeerskennis op te frissen.

 • De Brandweer vraagt jouw hulp

  17 november 2021

  Denk jij wel eens na over brand? Heb je al rookmelders in huis? De Brandweer hoort graag hoe jij denkt over brandveiligheid en wat jij zelf al doet! Hiervoor heeft de Brandweer Noord- en Oost-Gelderland een korte enquête gemaakt.

 • Bestemmingsplan Lidl Hattem vastgesteld door gemeenteraad

  16 november 2021

  De Hattemse gemeenteraad stemde maandagavond in met het bestemmingsplan voor de voorgenomen vestiging van een filiaal van Lidl Nederland GmbH aan de Populierenlaan. Hiermee is een belangrijke stap gezet richting de realisatie van de discountsupermarkt. Het bestemmingsplan Lidl is vastgesteld met enkele wijzigingen ten opzichte van het concept. Zo wordt er deels aan de ingediende zienswijzen tegemoet gekomen.

 • Gemeente Hattem gaat de gladheidsbestrijding uitbesteden aan Knipscheer

  15 november 2021

  De gemeente Hattem had de afgelopen jaren al het materieel en personeel in eigen beheer. Dat bracht kosten met zich mee, zoals het vervangen van apparatuur, het aankopen van strooizout en de inzet van mensen. Vooral de inzet van mensen gaf hoofdbrekens. Door een gespecialiseerd bedrijf zout te laten strooien en sneeuw te laten ploegen met moderne machines kan er efficiënter gewerkt worden en is het personeelsprobleem opgelost. De strooiroutes veranderen niet met de komst van een nieuwe gladheidsbestrijder.

 • Zorgverzekering voor Hattemers met laag inkomen

  25 november 2021

  De gemeente Hattem is een overeenkomst aan gegaan met zorgverzekeraar Aevitae. Vanaf 1 januari 2022 biedt de zorgverzekeraar een nieuwe collectieve zorgverzekering voor Hattemers met een laag inkomen. Deze zogenaamde Gemeentepolis biedt inwoners met een inkomen tot maximaal 120% van het sociaal minimum de mogelijkheid om zich goed te verzekeren tegen ziektekosten voor een relatief lage premie.

 • Wethouder Broekhuis en Stichting Welzijn Hattem brengen verrassing bij mantelzorgers

  10 november 2021

  Wethouder Carla Broekhuis-Bonte en coördinator van het Steunpunt Mantelzorg van Stichting Welzijn Hattem Monique Scholten, gaan woensdag 10 november samen op pad om Hattemse mantelzorgers in het zonnetje te zetten. Ze brengen, met hulp van de buitendienst van de gemeente en 15 vrijwilligers, een blijk van waardering rond bij ongeveer 250 mantelzorgers die bekend zijn bij SWH. Dit jaar is er tijdens de Dag van de Mantelzorg, naast de aandacht voor volwassen mantelzorgers, speciaal aandacht voor jonge mantelzorgers: ook zij krijgen dit jaar een presentje.

 • Op naar een circulaire Regio Zwolle

  09 november 2021

  In Regio Zwolle werken we samen aan een vitale en circulaire economie. Living lab brengt alle circulaire projecten, initiatieven en programma’s uit Regio Zwolle samen. We stropen onze mouwen op! Samen bedenken we circulaire oplossingen en helpen we ondernemers met circulair zakendoen.