November 2022

 • Vaccineren tegen HPV

  30 november 2022

  Jongens en meisjes die in 2022 10 jaar worden, ontvangen in november een uitnodiging om de HPV-vaccinatie te halen. HPV is een zeer besmettelijk virus dat verschillende soorten kanker kan veroorzaken. De HPV-vaccinatie wordt door GGD Noord- en Oost-Gelderland gegeven op woensdag 30 november van 13.00 – 17.00 uur in De Marke, Daendelsweg 2.

 • Handen uit de mouwen! De knotgroep Hattem is weer van start

  28 november 2022

  De knotgroep Hattem heeft het knotseizoen 2022-2023 geopend. Deze groep enthousiaste vrijwilligers knot de wilgen langs de wegen in Hattem. Ze zijn begonnen langs de Bottestreng, de waterloop parallel aan de Geldersedijk tussen Rotonde en Jachthaven. Dit gebeurt jaarlijks in de periode oktober tot en met maart. Wanneer de vogels beginnen met broeden is de groep weer klaar.

 • Pas op voor bankhelpdeskfraude

  28 november 2022

  Het aantal aangiften tegen ‘bankhelpdeskfraude’ neemt enorm toe, ook in Hattem. Bij deze vorm van criminaliteit doen oplichters zich voor als medewerker van een bank. Zij zetten mensen onder druk om hun pinpas, pincode of andere gegevens af te staan.

 • Collectieve zorgverzekering voor inwoners met laag inkomen

  28 november 2022

  De gemeente biedt ook in 2023 een collectieve zorgverzekering aan voor inwoners met een inkomen tot 120% van het sociaal minimum. Dit doen we samen met zorgverzekeraar Aevitae. De zogenaamde Gemeentepolis bestaat uit een basisverzekering in combinatie met een aanvullende verzekering. De dekking van de aanvullende verzekering is uitgebreid met extra vergoedingen. De premie is lager omdat de gemeente een bijdrage geeft. De zorgverzekeraar biedt ook korting.

 • Hattem doet weer mee aan Orange the World

  21 november 2022

  De gemeente Hattem doet dit jaar opnieuw mee aan Orange the World. Orange the World vraagt wereldwijd aandacht voor het probleem geweld tegen vrouwen.

 • Dag van de Vrijwilliger in Hattem op 17 januari

  30 november 2022

  Op woensdag 7 december is het de landelijke Dag van de Vrijwilliger. Uiteraard willen we dan vrijwilligers in Hattem in het zonnetje zetten voor alles wat zij voor de samenleving doen. Tegelijkertijd is december voor veel mensen een erg drukke (feest-)maand. Daarom heeft de gemeente besloten om de activiteiten voor de Dag van de Vrijwilliger te verplaatsen naar 17 januari 2023.

 • Voornemen tot vestiging zakelijk recht van opstal

  21 november 2022

  Ter formalisatie van de bestaande situatie heeft de gemeente Hattem het voornemen een zakelijk recht van opstal te vestigen op een perceel grond gelegen bij de Oranje Nassaulaan 13 in Hattem, kadastraal bekend als gemeente Hattem sectie C, nummer 788 (gedeeltelijk) ter grootte van ca 11 m².

 • Gemeente Hattem wint regionale strijd NK Tegelwippen

  17 november 2022

  Op 21 maart ging het NK Tegelwippen van start. De zeven regiogemeenten van de Noord-Veluwe gingen met elkaar de strijd aan. Met maar liefst 4912 gewipte tegels ging gemeente Hattem er uiteindelijk met de winst vandoor. Gemeente Putten eindigde met 2477 gewipte tegels op de tweede plaats. En gemeente Elburg werd derde met 1058 tegels. Inwoners van alle regiogemeenten konden meedoen door tegels te wippen in hun tuin en te vervangen door groen.

 • Maatwerk in Hattems koopkrachtpakket

  01 december 2022

  De Hattemse gemeenteraad heeft maandag 14 november unaniem een lokaal koopkrachtpakket vastgesteld. Met het pakket maatregelen krijgen alle Hattemers die in financiële problemen (dreigen te) komen door hoge energieprijzen en inflatie ondersteuning. De maatregelen komen bovenop de maatregelen die landelijk al zijn genomen om Nederlanders te helpen. De gemeente reserveert €100.000,- voor het zogeheten Maatwerkfonds Energie.

 • Voornemen tot verkoop snippergroen

  08 november 2022

  Wij hebben het voornemen een strookje snippergroen te verkopen. Het strookje is gelegen bij de Schakelaarskamp 9 in Hattem, kadastraal bekend als gemeente Hattem sectie D, nummer 7323 (gedeeltelijk) ter grootte van ca 32 m². Het strookje mag uitsluitend gebruikt worden als onbebouwde tuin overeenkomstig de bestemming ‘Kom Hattem’ met ‘Parkeren gemeente Hattem’. De verkoopprijs bedraagt €1.600,- k.k.

 • Wethouder Brouwer en jongeren openen pannakooi

  03 november 2022

  Woensdag 2 november opende wethouder Margriet Brouwer samen met Hattemse jongeren een nieuwe pannakooi achter MFC De Marke. De pannakooi kwam er op initiatief van (de aanwezige) jongeren en werd mogelijk door goede samenwerking. Het lokale Sportakkoord en NTP hebben het financieel mogelijk gemaakt. Bij de opening leerde een freestyle voetballer van Street Skills de jongeren trucjes tijdens een workshop.

 • Zet je fietsverlichting aan in het donker

  07 november 2022

  Fiets je in het donker met goede fietsverlichting aan? Dan verklein je de kans op ongelukken. Je valt namelijk beter op bij andere verkeersdeelnemers en hebt zelf meer zicht op de weg.