Oktober 2020

 • College stemt in met Stedenbouwkundig Plan zone oude ijsbaanterrein

  20 oktober 2020

  Het college van de gemeente Hattem heeft op 13 oktober 2020 ingestemd met het Stedenbouwkundige Plan voor het oude ijsbaanterrein en omgeving. Hiermee zet het college een stap richting de wens om hier een woonzorgzone te realiseren.

 • Verhuur Dijkpoort voor 5 jaar verlengd

  20 oktober 2020

  Het college van B&W heeft besloten de verhuur van de Dijkpoort aan Edith de Jong met vijf jaar te verlengen. In mei 2015 is Edith de Jong begonnen met de uitvoering van haar plan ‘Ambacht en Kunst in de Dijkpoort’. Met de uitvoering van dit plan is de Dijkpoort Hattem een levend en dynamisch erfgoed geworden, een plek die leeft en bruist en het college ziet daarom graag dat dit zo blijft.

 • Informatiebijeenkomst Woonzorglocatie Geldersedijk

  19 oktober 2020

  Wij nodigen u van harte uit voor een digitale informatiebijeenkomst over de Woonzorglocatie Geldersedijk op dinsdagavond 20 oktober. Tijdens deze avond presenteren wij het Stedenbouwkundig plan en is er ruimte om vragen te stellen.

 • Oproep voor MKB in Hattem

  19 oktober 2020

  MKB-Nederland reikt eens in de twee jaren de prijs voor de mkb-vriendelijkste gemeente uit. De prijs dient als stimulans voor gemeenten om zich actief in te zetten voor een beter mkb-beleid. Het is daarmee het grootste Nederlandse onderzoek naar het lokale ondernemersklimaat, waarin ondernemers zich onder meer uit kunnen spreken over het beleid in de gemeente, de communicatie vanuit de gemeente en de hoogte van de lokale lasten.

 • 75 jaar Verenigde Naties

  19 oktober 2020

  In het jaar dat Nederland werd bevrijd, werd ook de Verenigde Naties (VN) opgericht. Het doel was de internationale vrede en veiligheid handhaven: een Derde Wereldoorlog moest koste wat kost voorkomen worden!

 • Bouw van 60 huurwoningen in Hattem van start

  15 oktober 2020

  Met vier man sterk werd deze week de starthandeling voor de nieuwbouw van 60 woningen van Triada verricht. Johan Brouwer (voorzitter Huurdersraad Triada), Auke Schipper (wethouder gemeente Hattem), Harrie van de Ven (directeur-bestuurder Triada) en Arjan Berends (directeur Salverda Bouw) sloegen eigenhandig 4 eerste palen de grond in.

 • Mondkapjes en registratie in het stadhuis

  12 oktober 2020

  De Rijksoverheid geeft het dringende advies om in openbare binnenruimtes een mondkapje te dragen. Ook in het stadhuis van Hattem geven we hier aan gehoor. In de toegankelijke ruimtes van het stadhuis dragen medewerkers daarom een mondkapje. Ook bezoekers wordt verzocht dit te doen.

 • Online bijeenkomst Warmtevisie Hattem

  12 oktober 2020

  In het klimaatakkoord staat dat in 2050 alle Nederlandse huizen gasloos moeten zijn. Dat is nogal wat. Hoe pakken we dit aan? Waar starten we in Hattem? En wat betekent dit voor u?

 • Afsluiting Voet- en Fietspad Geldersedijk

  12 oktober 2020

  Vanaf 8 oktober 2020 is het voet- en fietspad van de Geldersedijk naar de Hof van Blom in beide richtingen afgesloten. Deze afsluiting is noodzakelijk in verband met de bouwwerkzaamheden aan de nieuwbouw Hof van Blom en duurt minimaal een jaar. De afsluiting bevindt zich ter hoogte van huisnummer 13.

 • Tijdelijke afsluiting Roseboomspoor

  06 oktober 2020

  Van maandag 12 oktober t/m vrijdag 23 oktober 2020 is het Roseboomspoor tussen het Vijzelpad en de Vuursteenberg afgesloten. Dit in verband met kabelwerkzaamheden. Fietsverkeer wordt omgeleid via het Vijzelpad en de Oude Kerkweg.

 • Haal ook een gratis oplaadtimer

  05 oktober 2020

  Tijdens de Week van Duurzaamheid staan medewerkers van Veluwe Duurzaam met een kraam op de Hattemse weekmarkt. Op woensdag 14 oktober kunt u met een ingevulde bon gratis een oplaadtimer ophalen. Een oplaadtimer is een slimme stekker die apparaten op tijd uitschakelt.

 • Lever je e-waste in en ontvang een gratis puzzel

  05 oktober 2020

  Van 12 - 18 oktober is het Nationale Recycleweek. Lever daarom op zaterdag 17 oktober tussen 08.00 en 12.00 uur gratis jouw afgedankte apparaten en lampen (e-waste) in bij de gemeentewerf aan de Kerkhofdijk en ontvang als dank een Wecycle Recycle puzzel.

 • Gemeente zoekt deelnemers voor reizigerspanel PlusOV

  06 oktober 2020

  Reist u op afroep met PlusOV? Bijvoorbeeld om een avondje te kaarten of om bij iemand op bezoek te gaan? Uw mening en ideeën over deze manier van reizen vinden wij erg belangrijk. Daarom zoeken wij twee Hattemers die vier keer per jaar willen meedoen aan het reizigerspanel van PlusOV.

 • ‘Zo’n woningbrand gun je je ergste vijand niet’

  05 oktober 2020

  “In een klap ben je alles kwijt. Het besef dat het echt gebeurd is, is heel onwerkelijk. Dat moment kwam bij mij pas, toen ik op een noodlocatie op de bank zat en een T-shirt aan wilde doen, maar me realiseerde dat mijn kleren ook weg waren. Je verzamelt in je leven spullen die herinneringen met zich mee dragen en die komen nooit meer terug”, vertelt Chantal de Vreede die in 2018 een woningbrand meemaakte. De Nederlandse Brandwonden Stichting en Brandweer Nederland zijn de campagne ‘Rookmelders redden levens’ gestart om het aantal slachtoffers van een woningbrand te beperken. “Belangrijk,” zegt Chantal “want al wist ik met mijn gezin nog net veilig te vluchten, de impact is tot vandaag aan toe voelbaar.”

 • Aanlijn- en muilkorfgebod in de gemeenten Elburg, Epe, Hattem, Heerde, Oldebroek en Nunspeet

  01 oktober 2020

  Vanaf 15 oktober 2020 kunnen bijtincidenten met honden leiden tot een aanlijn- of muilkorfgebod in de gemeenten Elburg, Epe, Hattem, Heerde, Oldebroek en Nunspeet, de gemeenten waar het Politieteam Veluwe-Noord werkzaam is.