Oktober 2021

 • Ontwerp-Omgevingsvisie en planMER ter inzage

  15 oktober 2021

  Hoe ziet Hattem er in 2040 uit? Dat is de belangrijkste vraag voor de Omgevingsvisie. Daarin staat hoe de gemeente zich gaat ontwikkelen. Op dit moment is de ontwerp-Omgevingsvisie Hattem 2040 klaar. Deze ligt van 21 oktober tot en met 1 december ter inzage in het Stadhuis en is dan ook online in te zien. Tijdens deze periode kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze indienen.

 • Gemeente Hattem stapt in deelauto

  12 oktober 2021

  Gemeente Hattem stelt vanaf 1 januari 2022 twee elektrische deelauto’s beschikbaar. Deze auto’s staan klaar voor inwoners, toeristen en medewerkers van de gemeente. De twee auto’s krijgen een eigen, gereserveerde parkeerplaats op de Bleek en bij de haven zodat zij makkelijk te vinden zijn.

 • Ervaringen met duurzaam wonen delen

  12 oktober 2021

  Huiseigenaren in heel Nederland delen hun ervaring en stellen hun woning open voor bezoekers tijdens de Nationale Duurzame Huizen Route op zaterdag 30 oktober en 6 november 2021. Wil jij aan de slag om je woning energiezuinig te maken? Je kunt veel leren van anderen die al stappen hebben gezet.

 • Aanjaagbudget is nog beschikbaar

  12 oktober 2021

  Wethouder Auke Schipper opende afgelopen weekend een dansworkshop bij het Anton Pieckmuseum. Kunstenares Inbal Abir gaf daar een dansworkshop aan Hattemse jongeren in het kader van het Erfgoedfestival Gelderland. De workshop werd mede gefinancierd uit het aanjaagbudget voor culturele activiteiten in het kader van corona.

 • Verantwoord hout stoken

  12 oktober 2021

  Veel mensen hebben een open haard, een houtkachel of een vuurkorf. Zij stoken deze vooral voor de gezellige sfeer. Mensen weten vaak niet dat het stoken van hout voor omwonenden tot overlast kan zorgen. Hout stoken heeft ook effect op het milieu.

 • Jongerenactiviteiten: Najaarsspelen Heerde-Hattem

  12 oktober 2021

  Doe jij ook mee?! In de herfstvakantie vinden er verschillende activiteiten plaats voor jongeren (13 jaar en ouder) die wonen in de gemeenten Heerde of Hattem. Zo kun je meedoen met Sportnite (met nerf guns en obstakels), een survival run, een straatvoetbaltoernooi, een theaterworkshop en een workshop hiphop dance.

 • Ontwerp Donker Groen Hattem meest gekozen voor rotonde Zuiderzeestraatweg

  06 oktober 2021

  De uitslag van de stemrondes voor het meest aansprekende ontwerp voor de rotonde Zuiderzeestraatweg Hattem is bekend. Souman/ Van Essen en Donker Groen Hattem hadden een prachtig ontwerp ingeleverd. Met een verschil van circa 20 stemmen viel de keuze op het ontwerp van Donker Groen Hattem. Donker Groen Hattem adopteert binnenkort de rotonde Zuiderzeestraatweg in Hattem. Zij zorgen daar voor de groene aankleding en het onderhoud.