Lancering VVN-quiz Veilig Verkeer Hattem

Als inwoner van Hattem ben je elke dag verkeersdeelnemer. Je rijdt de vertrouwde route naar het werk, je brengt de kinderen op de fiets naar school of wandelt naar de supermarkt. Je kent de lokale verkeerssituaties en weet waar je extra op moet letten. Toch krijgt Veilig Verkeer Nederland meldingen van inwoners uit Hattem over onveilige situaties. Bijna altijd hebben deze meldingen te maken met te snel rijden. Soms lijken we de regels niet (meer) helemaal te kennen. Dan denken we het wel te weten, maar klopt het ook?

Om je kennis te vergroten en de regels weer wat op te frissen heeft VVN in opdracht van het ROV Oost-Nederland, een verkeersquiz speciaal voor Hattem gemaakt. Met lokale en herkenbare situaties.

Verkeersquiz als nieuw instrument voor verbeteren lokale verkeersveiligheid

Wethouder Auke Schipper: “We moeten op alle fronten werken aan verkeersveiligheid. De gemeente is als wegbeheerder verantwoordelijk voor een goede inrichting. We moeten daarnaast werken aan bewustwording. We hebben als gemeente daarvoor diverse educatieve instrumenten zoals deze (digitale) VVN quiz”. Want waarom is het gevaarlijk bij de kruising Apeldoornseweg richting de sportvoorzieningen?

Test je kennis met de verkeersquiz!

Start de verkeersquiz