Ontwerp Donker Groen Hattem meest gekozen voor rotonde Zuiderzeestraatweg

De uitslag van de stemrondes voor het meest aansprekende ontwerp voor de rotonde Zuiderzeestraatweg Hattem is bekend. Souman/ Van Essen en Donker Groen Hattem hadden een prachtig ontwerp ingeleverd. Met een verschil van circa 20 stemmen viel de keuze op het ontwerp van Donker Groen Hattem. Donker Groen Hattem adopteert binnenkort de rotonde Zuiderzeestraatweg in Hattem. Zij zorgen daar voor de groene aankleding en het onderhoud.

Donker Groen gaat met een mooi en krachtig ontwerp de rotonde opnieuw inrichten. Het ontwerp bestaat uit een duurzame, fleurige, groene en biodiversiteit bevorderende uitstraling. Er komen mooie insectenhotels in en op de rotonde, de beplanting wordt een fleurig geheel. Oftewel, de rotonde is een prachtige toegang naar de bedrijventerreinen maar ook een visitekaartje voor de stad. Zowel voor mens als dier.

De gemeente gaat op korte termijn met Kwekerij Souman en Van Essen om tafel om te kijken of zij geïnteresseerd zijn in adoptie van een andere rotonde.

Over de stemrondes

Na de oproep tot adoptie meldden deze drie bedrijven zich, vol enthousiasme, aan. Deze inzendingen voldeden aan de vooraf gestelde voorwaarden van verkeersveiligheid en duurzaamheid. Het is voor het eerst dat gemeente Hattem een rotonde laat adopteren. Ook is het voor het eerst dat inwoners kunnen kiezen hoe zij de rotonde ingericht willen hebben.

Samen Hattem

Deze stemming ging voor het eerst via samenhattem.nl, het online participatieplatform van de gemeente Hattem. Meer dan 160 mensen gaven hun stem via dit medium. Daarnaast konden inwoners ook via een antwoordstrook stemmen. Ook hier werd gebruik van gemaakt.

Samen Hattem is bedoeld voor alle inwoners. Afhankelijk van het soort project of de vraag zet gemeente Hattem dit platform in om ideeën te verzamelen, te discussiëren, enquêtes te lanceren of kort te polsen naar meningen over een standpunt.