September 2020

 • Meer dan honderd activiteiten tijdens Noord-Veluwse Week van Duurzaamheid

  30 september 2020

  Van 5 tot en met 17 oktober staat de regio Noord-Veluwe in het teken van de Week van Duurzaamheid. Inwoners van de gemeenten Elburg, Ermelo, Hattem, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten kunnen meedoen aan leuke, duurzame kortingsacties of activiteiten als (online) workshops, adviesgesprekken en proeverijen van bedrijven en organisaties uit de regio. De Week van Duurzaamheid wordt georganiseerd door de zeven regiogemeenten en duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam.

 • Prijsvraag voor jongeren

  29 september 2020

  Heb jij een goed idee om je buurt leuker te maken? Of wil je toffe activiteiten organiseren voor de jongeren in jouw buurt? Doe dan mee met de Jongerenprijsvraag van de Leefbaarheidsalliantie Gelderland. Je kunt tussen de € 500 en €1.000 winnen voor je idee.

 • Week tegen eenzaamheid

  29 september 2020

  Van 1 tot en met 8 oktober is het de Week tegen Eenzaamheid. Door het hele land is er dan extra aandacht voor het thema eenzaamheid, met als hoofdboodschap: ‘Kom erbij!’

 • Doe mee met de gratis training ‘GOED omgaan met dementie’

  29 september 2020

  In het kader van ‘Hattem dementievriendelijk’ vindt op dinsdag 3 november van 15.30-17.30 uur de training ‘GOED omgaan met dementie’ plaats in het stadhuis.

 • Helpt u mee aan meer vogels, egels, vlinders en wilde bijen in uw omgeving?

  29 september 2020

  Wilde bijen, vlinders, egels en andere dieren hebben het moeilijk en kunnen wel wat hulp van bewoners gebruiken. Hoe kunt u deze dieren op uw terrein helpen? Wat zijn bijvriendelijke bloemen? Om bewoners op weg te helpen start Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) in opdracht van de gemeente Hattem een project voor meer biodiversiteit. Bewoners in het buitengebied kunnen zich nu aanmelden voor een biodiversiteitsplan.

 • Aanleg verhoogd plateau Galenshoeve

  22 september 2020

  Op het punt waar de Galenshoeve de Frederikshoeve en de Distelhoeve kruist wordt een verhoogd plateau aangelegd. De uitvoering van de werkzaamheden voor de aanleg van dit verhoogd kruisingsplateau vindt plaats tussen 28 september en 2 oktober. De Galenshoeve wordt in die periode afgesloten voor alle verkeer.

 • 16 partijen ondertekenen Sportakkoord Hattem

  21 september 2020

  Woensdag 16 september ondertekenden Sportkoepel Hattem én 15 Hattemse sportverenigingen, sportaanbieders, welzijnsorganisaties en de gemeente het Sportakkoord Hattem. Een ambitieus akkoord, waarmee sport in Hattem naar een hoger plan wordt getild. Wethouder Martijn Hospers is er blij mee: “Het is opgesteld door en met lokale partijen. We hebben afspraken gemaakt over hoe we onze ambities op het gebied van sport en bewegen de komende jaren gaan waarmaken. Samen willen we meer Hattemers in beweging krijgen, het sportaanbod vergroten en sportaanbieders toekomstbestendig maken.”

 • GGD Noord- en Oost-Gelderland voert groot gezondheidsonderzoek uit

  21 september 2020

  GGD Noord- en Oost-Gelderland voert dit najaar de GGD Gezondheidsmeter 2020 uit. De Gezondheidsmeter is een grootschalig landelijk vragenlijstonderzoek onder volwassenen en ouderen. De Gezondheidsmeter vindt één keer in de vier jaar plaats. Ongeveer 60.000 inwoners in Noord- en Oost-Gelderland ontvingen vorige week een uitnodiging met link naar de vragenlijst per post. Deze inwoners zijn willekeurig geselecteerd door het CBS. In deze vragenlijst staan vragen die gaan over onder andere lichamelijke en psychische gezondheid en de leefomgeving.

 • Nieuwe burgemeester in Hattem

  18 september 2020

  Drs. M. (Marleen) Sanderse is benoemd tot burgemeester van de gemeente Hattem. De benoeming gaat in op 18 september 2020.

 • Week van de Dialoog

  21 september 2020

  Tijdens de landelijke Week van de Dialoog delen inwoners in meer dan 20 steden aan dialoogtafels hun verhalen, ze ontmoeten elkaar en delen kennis met elkaar. Mensen van verschillende achtergronden. Hattem is één van deze actieve steden.

 • Aangepaste schetsontwerpen binnenstad

  17 september 2020

  Woensdag 16 september presenteerden gemeente Hattem, NTP en OKRA de aangepaste schetsontwerpen voor de binnenstad. Veel belangstellenden maakten gebruik van de mogelijkheid om te kijken wat er gedaan is met de inbreng van de inloopmarkt van 19 augustus. Was u niet in de gelegenheid, maar toch nieuwsgierig? U vindt hier de aangepaste schetsontwerpen.

 • Cursus Politiek Actief voor inwoners

  15 september 2020

  Op dinsdag 27 oktober 2020 start de gratis cursus Politiek Actief voor inwoners van de gemeenten Elburg, Hattem, Nunspeet en Oldebroek. De cursus is bedoeld voor iedereen die graag meer wil weten over de politiek in de gemeente en nog niet politiek actief is. Misschien denk je er wel eens over na om politiek actief te worden of op een andere manier mee te doen, maar weet je nog niet precies wat de mogelijkheden zijn of wil je jezelf eerst eens oriënteren.

 • Hoe gaat u energiezuinig ondernemen?

  15 september 2020

  Wilt u weten wat uw kansen zijn op het gebied van het verduurzamen van uw bedrijfspand(en)? Energieke Noord-Veluwse Bedrijven biedt u namens de gemeente de kans om gebruik te maken van een kosteloze energiescan voor uw bedrijf.

 • Uw mening over zonne- en windenergie

  15 september 2020

  De Noord-Veluwe gaat voor duurzame energie uit de regio. Kiezen we daarbij voor zonnepanelen op daken of juist in het landschap? Of toch voor windmolens. En waar plaatsen we die dan?

 • Alzheimer Cafés vanaf 14 september weer geopend

  09 september 2020

  Vanwege het coronavirus zijn de aflopen maanden geen reguliere Alzheimer Cafés geweest. Het goede nieuws is dat vanaf 14 september de Alzheimer Cafés weer bezoekers mogen ontvangen.

 • Extra aandacht voor lezen en schrijven

  01 september 2020

  De gemeente Hattem en de Bibliotheek Noord-Veluwe doen mee aan de Week van Lezen en Schrijven, van 7 t/m 13 september. Tijdens deze week vragen gemeenten, bibliotheken, en andere organisaties extra aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland. Zo’n 2,5 miljoen volwassenen hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen.

 • Kabinet verlengt coronasteun banen en economie tot en met 2021

  01 september 2020

  De impact van het coronavirus op banen en economie houdt aan en de economische recessie is voorlopig niet voorbij. Daarom verlengt het kabinet vanaf 1 oktober 2020 diverse lopende steunmaatregelen. De voorwaarden daarvan worden aangepast, zodat ze meer zijn gericht op de langere termijn. Het kabinet neemt bovendien nieuwe maatregelen om bedrijven te stimuleren om meer te investeren in economische groei. Ook zet het kabinet extra middelen in om mensen via scholing en begeleiding te helpen bij het vinden van nieuw werk.