September 2022

 • Gratis computercursus voor Hattemers

  27 september 2022

  Heb je moeite om de weg te vinden op internet? Dat kan lastig zijn! Want internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. De gemeente Hattem biedt inwoners een gratis digitale training. Na een succesvolle editie in het voorjaar is het nu weer mogelijk om via de bibliotheek een computercursus te volgen.

 • Week van Duurzaamheid: gratis energieadvies en meer!

  27 september 2022

  Benieuwd hoe je gezonder, energiezuiniger en groener kunt leven? Van 8 tot en met 15 oktober zijn er in de regio Noord-Veluwe leuke activiteiten rondom duurzaamheid te doen!

 • Groenstrook (snippergroen) kopen

  21 september 2022

  Het groen in de openbare ruimte houden we graag zoveel mogelijk openbaar en toegankelijk voor iedereen. Soms kun je zo’n groenstrook of een gedeelte daarvan kopen. Zo’n stukje groen noemen wij ‘snippergroen’.

 • Zoek hulp bij (dreigende) financiële problemen

  19 september 2022

  In de afgelopen periode zijn de kosten voor energie flink opgelopen. Ook boodschappen en andere producten worden duurder. Sommige Hattemers dreigen hierdoor in de financiële problemen te komen.

 • Vaccineren tegen DTP-BMR

  07 september 2022

  Jongens en meisjes geboren in 2013 worden binnenkort uitgenodigd voor een DTP- en BMR-vaccinatie. Ook kinderen geboren in 2012 die de vaccinaties vorig jaar niet hebben gehad, ontvangen een uitnodiging. Een vaccinatie beschermt tegen ernstige en besmettelijke infectieziektes. De uitnodigingen worden verstuurd door het RIVM.

 • Hattem gaat aan de slag voor extra opvang vluchtelingen en statushouders

  06 september 2022

  Het stadsbestuur van Hattem wil een bijdrage leveren aan het oplossen van het tekort aan opvangplekken voor vluchtelingen en woningen voor statushouders die inmiddels een verblijfsvergunning hebben. Het college en de gemeenteraad zetten in op twee scenario’s die nu verder worden uitgewerkt: het realiseren van tijdelijke huisvesting in units voor Oekraïners en statushouders èn het bijdragen aan de opvang van vluchtelingen in onze regio, de Kop van de Veluwe.

 • Werkzaamheden op de begraafplaats

  06 september 2022

  De komende weken vinden er werkzaamheden plaats op de begraafplaats aan de Kerkhofdijk. Er worden twee nieuwe grafvelden gecreëerd met samen ruim 240 graven.