Informatie voor politieke partijen

Op deze pagina vinden politieke groeperingen relevante informatie over de verkiezingen voor de Tweede Kamer van 2021.

Kandidaatstelling

Op 1 februari moeten partijen die mee willen doen aan de Tweede Kamerverkiezingen hun kandidatenlijst en verdere stukken - tussen 9.00 -17.00 uur overleggen bij de Kiesraad. Lees alle informatie op de site van de Kiesraad

Ondersteuningsverklaringen

Partijen die voor het eerst meedoen bij de aankomende verkiezingen of die op dit moment geen zetel hebben in de Tweede Kamer, moeten van elke kieskring tenminste 30 ondersteuningsverklaringen overleggen. Lees alle informatie op de site van de Kiesraad.

Procedure afleggen ondersteuningsverklaringen in Hattem

Kiezers die staan ingeschreven in de Basisregistratie Personen van Hattem kunnen een nieuwe partij (of partij zonder zetels) ondersteunen. U ontvangt daarvoor van de partij die u wilt ondersteunen een formulier dat u door de gemeente moet laten controleren en ondertekenen. Dit kunt u doen vanaf maandag 4 januari 2021 tot en met maandag 1 februari 2021 (van 9.00-17.00 uur) in het stadhuis, Markt 1. U kunt hiervoor een afspraak maken. Houd de geldende coronarichtlijnen in het stadhuis in acht en denk aan de mondkapjesplicht.