Bivakkeren in de bossen

Na weken virtueel het kamp te hebben opgeslagen in de woonkamer, bivakkeren de Bevers en Welpen – de jongere leden van Scouting de Trijsberg - weer in de bossen. Dat gaat boven verwachting, want ze hebben natuurlijk thuis geoefend.

Oranje pionnen, begeleiders met hesjes en een lange rij met auto’s langs de weg. Scouting de Trijsberg is weer begonnen en neemt de coronamaatregelen serieus. Er is een speciale kiss&ride zone ingericht, waar steeds twee auto’s worden toegelaten. En dat loopt gesmeerd, ziet wethouder Martijn Hospers. “Het is hier goed georganiseerd. De kinderen staan netjes in de rij te wachten op hun ouders of verzorgers, en dan is het instappen en naar huis.”

Scouting vanuit de woonkamer

Groepsleiders Annemieke Samsom en Remon Folst zijn blij dat de kinderen er weer zijn. “We hebben de afgelopen maanden een online programma gedraaid. Met quizzen en allerlei opdrachten om uit te voeren. Van taarten bakken tot tenten bouwen. Als bewijs stuurden ze ons dan een foto. Heel leuk, dat deden ze vol enthousiasme. We hebben ons uiterste best gedaan om contact te houden met onze leden. En dat lukte gelukkig vrij goed. Wat we wel missen, zijn de inkomsten uit de verhuur van ons gebouw. Een flink gat in onze begroting.”

Al zijn de meeste groepen ondertussen weer gestart, Martijn Hospers waardeert de online inzet van de groepsleiders. “Mooi om te zien hoe creatief jullie zijn, hoe jullie iedereen betrokken hebben gehouden. Natuurlijk begrijp ik ook dat het niet verhuren van jullie clubgebouw een stevige klap is voor de organisatie. Op dit moment zijn we bezig met een tweede serie aan steunmaatregelen. Ik hoop dat we ook voor jullie wat kunnen betekenen.”

Scouting