Ondernemers

 • Ondersteuningsmaatregelen voor bedrijven en organisaties

  09 augustus 2020

  Cultuur, erfgoed, recreatie en toerisme zijn van grote waarde in Gelderland. De provincie Gelderland wil graag dat mensen in en buiten Gelderland hiervan kunnen genieten. Maar door COVID-19 staat die toegankelijkheid zwaar onder druk. De provincie wil daarom, aanvullend op de maatregelen van het Rijk en de gemeenten, de culturele, toeristisch en recreatieve sector steunen met de provinciale COVID-19 overbruggingsmaatregelen in de vorm van subsidieregelingen en overige maatregelen. Op 4 en 5 augustus zijn twee nieuwe subsidieregelingen open gegaan

 • Tweede pakket met steunmaatregelen voor ondernemers en organisaties

  Veel inwoners, ondernemers en organisaties in Hattem hebben te maken met de gevolgen van het coronavirus. Iedereen moet zich houden aan de maatregelen om het virus in te dammen en daardoor hebben veel ondernemers en verenigingen het financieel moeilijk. Om de eerste klappen op te vangen heeft het college eind maart een eerste pakket met steunmaatregelen vastgesteld. Inmiddels is duidelijk dat de coronacrisis niet snel verdwijnt en dat de gevolgen voorlopig merkbaar blijven. Daarom heeft het college een tweede pakket met steunmaatregelen vastgesteld. De gemeenteraad van Hattem ging maandag 29 juni tijdens de raadsvergadering akkoord met dit pakket.

 • Aanmelden voor gratis online cursusaanbod

  Bent u ondernemer in Hattem en heeft u het momenteel minder druk, door de coronacrisis of om andere redenen? Dan is dit wellicht een goed moment om aan uw toekomst te werken! Wij bieden ondernemers in Hattem 3 maanden lang het online cursusaanbod van RegioOpleiders gratis aan.

 • Gemeente Hattem ondersteunt inwoners, zorg en ondernemers tijdens Coronacrisis

  Nederland is zwaar getroffen door de Coronacrisis. Ook in Hattem volgen we de landelijke maatregelen zorgvuldig op om verspreiding van het virus zo veel mogelijk in te dammen. Veel inwoners, ondernemers en instellingen merken hier de nadelige gevolgen van.

 • Coronavirus: informatie voor werkgevers en ondernemers

  Het Coronavirus COVID-19 houdt Nederland en de rest van de wereld behoorlijk in zijn greep. Er zijn veel vragen over het virus, ook van werkgevers en ondernemers.

 • Hattem is er klaar voor

  Heb u ook zo genoten van het lekkere weer van de afgelopen dagen? Na maanden verplicht uw koffie of biertje in de achtertuin te hebben genuttigd, kunt u sinds maandag weer terecht op de Hattemse terrassen. U bent er van harte welkom voor een hapje of drankje. Uiteraard veilig op anderhalve meter afstand.

 • Wethouder Schipper: “Het wordt erg moeilijk dit jaar.”

  De maatregelen om het Coronavirus in te dammen hebben voor iedereen consequenties. Ook voor veel bedrijven wordt het ondernemen erg lastig. Wethouder Auke Schipper ging in gesprek met Bert van der Stoep van Vadesto om te horen hoe het gaat.

 • Wethouder Schipper steekt ondernemers binnenstad hart onder de riem

  Wethouder Auke Schipper heeft gisterenmiddag, samen met voorzitter van de Hattemer ondernemersvereniging HAVO Klaas van Dieren, de bestellingen van hattembezorgt.nl van die dag rond gebracht. Op deze manier hoopt hij de ondernemers een beetje te kunnen ondersteunen in deze moeilijke tijden.

 • Ondersteuning voor ondernemers

  De maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus hebben flinke gevolgen voor iedereen in ons land. Ook ondernemers worden hard geraakt, omdat hun inkomsten soms flink terug lopen, maar hun vaste lasten niet minder worden. Om ondernemers in deze omstandigheden te ondersteunen heeft de gemeente Hattem een aantal maatregelen in het leven geroepen. Deze maatregelen bestaan naast de maatregelen die het kabinet heeft genomen.