Ondernemers

 • Gemeenteraad stelt derde pakket lokale steunmaatregelen vast

  De coronacrisis duurt voort en zorgt er voor dat ondernemers, organisaties en verenigingen het zwaar hebben. Daarom heeft de gemeenteraad opnieuw een pakket met lokale maatregelen vastgesteld om partijen in Hattem te ondersteunen.

 • Aanvragen derde periode NOW mogelijk tot en met 27 december

  Het coronavirus verspreidt zich razendsnel. Daarom is Nederland in lockdown. Werkgevers die de derde periode van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) willen aanvragen, kunnen dat doen tot en met 27 december.

 • Organisaties die ondernemers ondersteuning kunnen bieden

  Verschillende overheden, organisaties en partijen bieden ondernemers ondersteuning in deze moeilijke tijden. Hieronder een overzicht met handige links.

 • Kabinet versterkt vangnet voor bedrijven en banen

  Het kabinet breidt het steun- en herstelpakket voor banen en economie op delen verder uit. Ook ziet het af van de geplande versoberingen van de steunmaatregelen. Er komt extra tegemoetkoming voor bedrijven met hoge omzetverliezen, bijvoorbeeld omdat zij door de corona-maatregelen gesloten zijn. Met deze uitbreiding en versterking van het vangnet wil het kabinet zoveel mogelijk voorkomen dat Nederlanders hun baan of bedrijf verliezen, nu het virus langdurig impact heeft op delen van de economie.

 • Ondersteuningsmaatregelen voor bedrijven en organisaties

  Cultuur, erfgoed, recreatie en toerisme zijn van grote waarde in Gelderland. De provincie Gelderland wil graag dat mensen in en buiten Gelderland hiervan kunnen genieten. Maar door COVID-19 staat die toegankelijkheid zwaar onder druk. De provincie wil daarom, aanvullend op de maatregelen van het Rijk en de gemeenten, de culturele, toeristisch en recreatieve sector steunen met de provinciale COVID-19 overbruggingsmaatregelen in de vorm van subsidieregelingen en overige maatregelen. Op 4 en 5 augustus zijn twee nieuwe subsidieregelingen open gegaan

 • Tweede pakket met steunmaatregelen voor ondernemers en organisaties

  Veel inwoners, ondernemers en organisaties in Hattem hebben te maken met de gevolgen van het coronavirus. Iedereen moet zich houden aan de maatregelen om het virus in te dammen en daardoor hebben veel ondernemers en verenigingen het financieel moeilijk. Om de eerste klappen op te vangen heeft het college eind maart een eerste pakket met steunmaatregelen vastgesteld. Inmiddels is duidelijk dat de coronacrisis niet snel verdwijnt en dat de gevolgen voorlopig merkbaar blijven. Daarom heeft het college een tweede pakket met steunmaatregelen vastgesteld. De gemeenteraad van Hattem ging maandag 29 juni tijdens de raadsvergadering akkoord met dit pakket.

 • Gemeente Hattem ondersteunt inwoners, zorg en ondernemers tijdens Coronacrisis

  Nederland is zwaar getroffen door de Coronacrisis. Ook in Hattem volgen we de landelijke maatregelen zorgvuldig op om verspreiding van het virus zo veel mogelijk in te dammen. Veel inwoners, ondernemers en instellingen merken hier de nadelige gevolgen van.

 • Coronavirus: informatie voor werkgevers en ondernemers

  Het Coronavirus COVID-19 houdt Nederland en de rest van de wereld behoorlijk in zijn greep. Er zijn veel vragen over het virus, ook van werkgevers en ondernemers.

 • Wethouder Schipper: “Het wordt erg moeilijk dit jaar.”

  De maatregelen om het Coronavirus in te dammen hebben voor iedereen consequenties. Ook voor veel bedrijven wordt het ondernemen erg lastig. Wethouder Auke Schipper ging in gesprek met Bert van der Stoep van Vadesto om te horen hoe het gaat.

 • Wethouder Schipper steekt ondernemers binnenstad hart onder de riem

  Wethouder Auke Schipper heeft gisterenmiddag, samen met voorzitter van de Hattemer ondernemersvereniging HAVO Klaas van Dieren, de bestellingen van hattembezorgt.nl van die dag rond gebracht. Op deze manier hoopt hij de ondernemers een beetje te kunnen ondersteunen in deze moeilijke tijden.

 • Ondersteuning voor ondernemers

  De maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus hebben flinke gevolgen voor iedereen in ons land. Ook ondernemers worden hard geraakt, omdat hun inkomsten soms flink terug lopen, maar hun vaste lasten niet minder worden. Om ondernemers in deze omstandigheden te ondersteunen heeft de gemeente Hattem een aantal maatregelen in het leven geroepen. Deze maatregelen bestaan naast de maatregelen die het kabinet heeft genomen.