Ouderen en zorg

 • Hoe gaat het met de jeugd? Coronapeiling Jeugd van de GGD geeft inzicht

  ‘Ik vind door de corona het dagelijks leven veel minder leuk, maar we moeten er gewoon het beste van maken!’ Dit zei één van de jongeren die heeft meegedaan aan de Coronapeiling Jeugd, waarin de GGD heeft onderzocht wat de impact van de coronacrisis is op het leven van jongeren.

 • Het vaccineren voor de meningokokken ACWY gaat weer van start

  Het is belangrijk om nu te vaccineren tegen Meningokokken ACWY. Dit heeft even stilgelegen in verband met de coronacrisis. Langer uitstellen kan niet want deze bacterie komt in Nederland voor. Je kan er ernstig ziek van worden. Het vaccineren gaat nu op afspraak en niet meer in groepsverband. We houden ons daarbij aan de richtlijnen van het RIVM zodat het vaccineren veilig wordt uitgevoerd.

 • Ondersteuning mantelzorgers

  Nederland zit op dit moment in een hele nare situatie. Het coronavirus legt een groot deel van ons leven plat. Ook mantelzorgers hebben te maken met de gevolgen en maatregelen in verband met het virus.

 • Coronahulppunt Hattem is er voor elke Hattemer

  Stichting Welzijn Hattem, het Rode Kruis en de gemeente Hattem hebben samen een hulppunt opgezet voor inwoners van Hattem die vragen hebben over Corona. Het gaat hierbij om diverse vragen, zoals hulp bij het uitlaten van de hond, het doen van boodschappen en het versturen van post.

 • GGD’en lanceren nieuwe website ggdsamengezond

  De GGD Noord- en Oost-Gelderland, GGD Gelderland-Midden en GGD Gelderland-Zuid hebben de website www.ggdsamengezond.nl gelanceerd. Op deze website staat betrouwbare informatie op het gebied van gezondheid. Zo staat er nu informatie op over Covid-19.

 • Geheugensteunpunten Hattem, Epe en Vaassen bereikbaar

  Om de verspreiding van het coronavirus in te dammen vinden er tot 1 juni geen bijeenkomsten en activiteiten van het geheugensteunpunt plaats. Activiteiten op de Geheugensteunpunten en de al geplande voorlichtingsbijeenkomsten zijn afgelast. Ook de Alzheimer Cafés in Heerde van 20 april en 11 mei gaan niet door.