Teksten op straat herinneren ons: houd afstand en vermijd drukte

De Coronamaatregelen zijn langzaam aan verder versoepeld en horeca starten, onder voorwaarden, weer op. De aankomende vakantieperiode en het mooie weer nodigen uit om de straat op te gaan en te genieten van een glaasje en een hapje op een terras. Heerlijk natuurlijk! Maar we moeten niet vergeten dat het belangrijk blijft om afstand te houden en drukte te vermijden.

Burgemeester Toon van Asseldonk licht toe: ‘Daarom hebben we op verschillende locaties in Hattem met krijt tijdelijke teksten op wegen en stoepen aan laten brengen. We attenderen bezoekers en Hattemers op de boodschap dat het belangrijk blijft om afstand te houden en drukte te vermijden.

Ik hoop dat we mede op die manier kunnen voorkomen dat de besmettingen met het Coronavirus weer oplopen. Op dit moment is het aantal besmettingen laag, maar dat kan maar zo weer oplopen als we nonchalant worden. En ik kan het me ook voorstellen dat je er niet altijd aan denkt: je zit lekker op een terras of je flaneert door een stadje. Dan is je aandacht even ergens anders. Vooral rondom de binnenstad hebben we daarom deze teksten aan laten brengen. Hopelijk kunnen we mensen er aan helpen herinneren om rekening met elkaar te houden en zichzelf en elkaar de ruimte te geven als ze van onze mooie binnenstad gaan genieten.’

De teksten zijn aangebracht met krijt en blijven, afhankelijk van het weer en hoeveel ze belopen worden, 1 tot 4 weken zichtbaar.