Meer ruimte voor sporten in de buitenlucht

In de meest recente persconferentie is bekend gemaakt dat er vanaf 11 mei meer ruimte is voor sporten in de buitenlucht. Wat betekent dit nu voor het buiten sporten in Hattem?

De verplichting om activiteiten bij de gemeente te melden is vervallen. Sportactiviteiten moeten binnen de richtlijnen en voorschriften vanuit de Rijksoverheid en het RIVM worden aangeboden.
 
Hieronder een overzicht van richtlijnen vanuit de Rijksoverheid met enkele lokale aanvullingen:

  • Trainers/begeleiders en deelnemers moeten de hygiëneadviezen vanuit het RIVM en de Rijksoverheid altijd opvolgen.
  • Buiten sporten en bewegen voor personen van 19 jaar en ouder is toegestaan, onder andere in teamverband. Uiteraard moeten betrokkenen altijd 1,5 meter afstand houden tot de dichtstbijzijnde persoon.
  • Wedstrijden in competitieverband en oefenwedstrijden met andere sportclubs zijn niet toegestaan.
  • Kinderen en jongeren tot en met 18 kunnen bij een sportvereniging onder voorwaarden en onder begeleiding samen buiten sporten en bewegen. Dezelfde voorwaarden zijn ook van toepassing voor activiteiten van scouting-, cultuur-, kunst-, en andere jeugdverenigingen.
  • Er mag geen gebruik gemaakt worden van gemeenschappelijke was- en douchevoorzieningen. Toiletten kunnen wel gebruikt worden. Daarnaast moet het toilet regelmatig worden schoongemaakt.
  • Geadviseerd wordt om ouders te vragen hun kinderen te halen en brengen en niet langs de lijn te gaan staat. Dit voorkomt dat er op de sportaccommodaties grote groepen mensen samenkomen. Het halen en brengen moet zo worden georganiseerd dat de ouders bij het halen en brengen de 1,5 meter afstand kunnen houden.