Milieubrengstation

U kunt uw grof afval bij het milieubrengstation van de ROVA in Zwolle brengen. Tuinafval, klein chemisch afval en kleine hoeveelheden grondstoffen kunt u ook in Hattem inleveren.

Inleveren van afval bij het ROVA-milieubrengstation in Zwolle

Huishoudelijk afval kan naar het ROVA-milieubrengstation aan de Rijnlandstraat 2 in Zwolle gebracht worden. Denk bijvoorbeeld aan grof tuinafval, matrassen, autobanden, grote stukken piepschuim, sloopafval en ander materiaal dat niet in de container past. Maar ook bijzonder afval, zoals asbest, kunt u inleveren bij het milieubrengstation. Vergeet uw ROVA-pas niet. Deze gebruikt u voor toegang tot het ROVA-milieubrengstation.

Direct naar www.rova.nl

Tuinafval

Grof tuinafval kunt u elke zaterdagochtend van 08.00 tot 12.00 uur gratis brengen naar de gemeentewerf in Hattem aan de Kerkhofdijk. Ook kunt u uw grof tuinafval gratis wegbrengen naar het ROVA milieubrengstation in Zwolle.

Inleveren oude en gebruikte huishoudelijke apparaten

Oude en gebruikte huishoudelijke apparaten kunt u op diverse punten inleveren:

 • in de winkel of bij de online service waar u een nieuw soortgelijk apparaat koopt;
 • in verschillende winkels of andere locaties met een inzamelpunt;
 • bij het ROVA-milieubrengstation in Zwolle;
 • En in Hattem ook bij de GRIP-wagen

Grondstoffen inleveren bij de GRIP-wagen

Afval dat niet in de ondergrondse container hoort, zoals kleine elektrische apparaten of oud ijzer, kunt u naar de GRIP-wagen (Grondstoffen Inleverpunt) brengen. De GRIP-wagen staat elke donderdagmiddag van 12.00 tot 15.00 uur op het parkeerterrein bij de Albert Heijn aan de Vechtstraat 7 in Hattem. Bij de GRIP-wagen kunt u alleen kleine hoeveelheden brengen. Het moet passen in een boodschappentas of krat. De volgende grondstoffen kunt u inleveren bij de GRIP-wagen:

 • Piepschuim
 • Vlakglas
 • Hout & puin
 • Oud ijzer
 • Klein chemisch afval (kca)
 • Harde kunststoffen
 • Kleine elektrische apparaten

Kijk voor meer informatie over de GRIP-wagen op www.rova.nl/grip.

Klein chemisch afval (kca)

U kunt uw kca elke zaterdagochtend van 08.00 tot 12.00 uur inleveren op de gemeentewerf aan de Kerkhofdijk in Hattem. Daarnaast kunt u uw kca ook elke donderdagmiddag van 12.00 tot 15.00 uur inleveren bij de GRIP-wagen bij de Albert Heijn aan de Vechtstraat 7 in Hattem. U kunt uw kca ook gratis inleveren (tot maximaal 50 kilo) bij het ROVA-milieubrengstation in Zwolle. Batterijen kunt u inleveren bij verschillende winkels en oude medicijnen bij de apotheek.

Ophalen

Hebt u niet de mogelijkheid uw grof huishoudelijk afval of grof tuinafval weg te brengen? Dan kunt u deze tegen vergoeding bij u thuis laten ophalen. U kunt hiervoor een afspraak maken met de Rova.

Contact

Hebt u nog vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de medewerkers van het ROVA-Klantcontactcentrum via telefoonnummer (038) 427 37 77 of www.rova.nl/contact.