Een omgevingsvergunning aanvragen

 • Snelle omgevingsvergunning via BLITTS

  Bent u van plan om kleine bouwwerkzaamheden aan uw woning te verrichten? Denk hierbij aan een dakkapel, erfafscheiding, aanbouw, bijgebouw of het plaatsen van zonnepanelen. Controleer dan via BLITTS of u een omgevingsvergunning nodig hebt. Uw aanvraag kan al binnen twee weken worden afgehandeld.

 • Omgevingsvergunning

  Op www.omgevingsloket.nl kunt u een vergunningscheck doen. Zo ziet u meteen of u een omgevingsvergunning nodig hebt. U kunt direct een omgevingsvergunning aanvragen.

 • Omgevingsvergunning milieu

  Bedrijven die schade aan het milieu veroorzaken, hebben een omgevingsvergunning voor het milieu nodig. U vraagt de omgevingsvergunning aan bij het Omgevingsloket online.

 • Omgevingsvergunning brandveilig gebruik

  Als er veel mensen samenkomen in een gebouw dat van u is, moet dit brandveilig zijn. Er zijn landelijke eisen voor het brandveilig gebruiken van bouwwerken.

 • Vergunningvrij bouwen en verbouwen

  Om te bouwen of verbouwen, hebt u vaak een omgevingsvergunning nodig. Soms hoeft u geen vergunning aan te vragen.

 • Vooroverleg omgevingsvergunning

  Hebt u een omgevingsvergunning nodig? Dan kunt u het plan eerst bespreken in een informeel vooroverleg met de gemeente Hattem. Dit gaat vooraf aan de definitieve aanvraag van een omgevingsvergunning. Voor het vooroverleg is een schetsplan voldoende. U hoort in het gesprek of uw bouwplan voldoet aan redelijke eisen van welstand, of dat u het moet aanpassen.