Snelle omgevingsvergunning via BLITTS

Bent u van plan om kleine bouwwerkzaamheden aan uw woning te verrichten? Denk hierbij aan een dakkapel, erfafscheiding, aanbouw, bijgebouw of het plaatsen van zonnepanelen. Controleer dan via BLITTS of u een omgevingsvergunning nodig hebt. Uw aanvraag kan al binnen twee weken worden afgehandeld.

Wat is BLITTS?

BLITTS is een online programma waarin u zelf kunt controleren of u een omgevingsvergunning nodig hebt. Als u geen vergunning nodig hebt, kunt u een verklaring krijgen waarin staat dat uw bouwwerk vergunningvrij is. Hebt u wel een vergunning nodig? Dan kunt u via BLITTS een omgevingsvergunning aanvragen. Let op, BLITTS is alleen geschikt voor kleine bouwwerkzaamheden en voor woningen binnen een bepaald postcode-gebied. Dit kunt u controleren via de postcodecheck in BLITTS.

Postcodecheck BLITTS

Zijn uw bouwwerkzaamheden geschikt voor de snelle omgevingsvergunning via BLITTS en valt uw woning in het postcode-gebied? Controleer dan vervolgens of uw woning voldoet aan de gestelde voorwaarden voor wat betreft type woningen en type daken.

Aanvraag indienen via BLITTS

Via BLITTS beantwoordt u een aantal vragen. U controleert daarmee of uw bouwwerk vergunningvrij is of dat u een vergunning nodig hebt. Het programma wijst u er op als uw bouwplan niet aan de regelgeving voldoet. U hebt dan de mogelijkheid uw bouwplan aan te passen. Zo kunt u er zelf voor zorgen dat uw bouwplan aan alle eisen voldoet. Ook maakt het programma de tekeningen die voor uw aanvraag nodig zijn.

Het eindresultaat is een aanvraag met een positieve beoordeling. De aanvraag wordt direct doorgestuurd naar de gemeente, dat hoeft u zelf niet meer te doen. De gemeente handelt de aanvraag verder af. Door uw voorwerk kan de vergunning sneller worden afgehandeld. De gemeente streeft er naar om uw aanvraag via BLITTS binnen twee weken af te handelen.

Direct naar BLITTS

Kosten aanvraag

Dient u een aanvraag via BLITTS in? Dan betaalt u € 372,15 aan leges. Voor een verklaring dat uw bouwwerk vergunningvrij is betaalt u € 50,85.

Omgevingsloket Online

Als uw bouwactiviteit wel vergunningplichtig is maar uw bouwplannen en/of uw adres vallen niet binnen de kaders van BLITTS, dan kunt u een aanvraag indienen via het omgevingsloket.