Informatieavond en excursies

Het concept van de energiestrategie voor de regio is klaar. In dit plan staan de ambities voor de regio. Voordat de raad hierover een besluit neemt, willen we graag met u in gesprek.

Dit doen we op donderdag 27 augustus. En daar blijft het niet bij. We willen u ook een aantal (potentiele) projecten in Hattem laten zien. We nodigen u dan ook van harte uit voor de excursies op woensdag 26 augustus. Vanwege de geldende coronamaatregelen vragen we u om zich van tevoren aan te melden. 

Aanmelden informatieavond op 27 augustus

We laten u in het stadhuis de regionale plannen zien en praten u bij over duurzame energie uit de regio. Kiest Hattem vooral voor zonnepanelen op daken of in het veld. Of zijn windmolens ook een optie? Wij horen graag uw mening. Om voldoende afstand te kunnen houden van elkaar, verdelen we bijeenkomst in inloopmomenten van een uur. We werken met een aanmeldprocedure. De inloopmomenten starten om 17:30 uur, 18:30 uur en 19:30 uur.

U kunt zich aanmelden door voor 27 augustus een email te sturen naar gemeente@hattem.nl, onder vermelding van ‘Informatieavond RES’. Wilt u uw voorkeurstijd aangeven bij uw aanmelding en laten weten met hoeveel personen u komt? U ontvangt van ons een bevestiging per email. Wij doen ons uiterste best om iedereen op het gewenste tijdstip in te plannen. Lukt dit niet, dan doen we u een voorstel voor een ander tijdvak. Het streven is om drukte te voorkomen en zo een veilige bijeenkomst te organiseren.

Wij vragen u bij symptomen als hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts thuis te blijven.

Aanmelden voor een excursie op 26 augustus

Zonnepanelen op de oude vuilstortplaats, langs de snelweg en op grote daken. Op woensdagavond 26 augustus – de avond voorafgaand aan de informatieavond - laten we u op locatie zien welke duurzame plannen er in Hattem zijn. U krijgt een rondleiding en we vertellen u wat er speelt op iedere locatie. Wat is er gedaan of gaat er (misschien) gebeuren? En wat levert dit op?

De locaties van de excursies:

  • de oude vuilstortplaats aan de Oranje Nassaulaan;
  • het toekomstig zonnepark bij de A28, aan de Oostersedijk;
  • de brandweerkazerne aan de Verlengde Parklaan. 

De excursies starten om 19:00 uur en om 19:45 uur. Aan iedere excursie kunnen per ronde 20 mensen deelnemen. Meld u zich dus snel aan. Dit doet u door voor 26 augustus een email te sturen naar gemeente@hattem.nl, onder vermelding van ‘Excursie RES’. Wilt u aangeven aan welke excursie u wilt deelnemen, met hoeveel personen u komt en welk tijdstip uw voorkeur heeft? U ontvangt na aanmelding van ons een bevestiging per email. 

Al zijn de excursies in de buitenlucht: wij vragen u bij symptomen als hoesten, benauwdheid, verhoging of koorts thuis te blijven.

Online uw mening geven

Bent u niet in de gelegenheid om de informatieavond te bezoeken of aan een excursie deel te nemen? U kunt ook online uw mening geven over het conceptplan voor de regio. U vindt het plan op energienoordveluwe.nl. Door een aantal vragen te beantwoorden over locaties voor zonne- en windenergie, wordt uw mening verwerkt in het plan dat uiteindelijk naar het Rijk gaat.