Openbare laadpalen

Steeds meer Hattemers rijden elektrisch. Maar niet iedereen heeft een eigen oprit waar een laadpaal kan staan. Daarom plaatsen we openbare laadpalen, die iedereen kan gebruiken.

We letten erop dat de laadpalen goed verspreid zijn over de stad, zodat iedereen met een elektrische auto in de stad kan opladen. Waar staan de openbare laadpalen? Hoe vraagt u een laadpaal in Hattem aan? Op www.vattenfall.nl leest u hier alles over.

Direct een openbare laadpaal aanvragen

Het is alleen mogelijk om een openbare laadpaal aan te vragen als u én in (toekomstig) bezit bent van een elektrische auto én geen eigen oprit hebt om deze op te laden. Vattenfall controleert of uw aanvraag aan de voorwaarden voldoet en beoordeelt samen met de gemeente wat een geschikte plek is voor een laadpaal in uw buurt.

Handhaving

Parkeerplaatsen met laadpalen zijn specifiek gereserveerd voor het opladen van elektrische auto's. Een andere auto die daar parkeert, krijgt een waarschuwing of proces verbaal.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag over de komst van de extra laadpalen in onze gemeente? Bekijk onderstaande antwoorden op veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op met openbaar.laden@vattenfall.nl

Visie en beleid

Laadvisie en het plaatsingsbeleid voor laadpalen