Trouwlocaties

In de gemeente Hattem kunt u trouwen in het stadhuis, herberg Molecaten, de Franse School of de Dijkpoort. Hebt u een andere trouwlocatie in gedachten? Dien dan een verzoek in.

Veel aanstaande echtparen kiezen voor Hattem als locatie voor het sluiten en vieren van hun huwelijk. En dat is eigenlijk ook wel begrijpelijk, want Hattem heeft als historische Hanzestad heel veel te bieden. De gemeente Hattem ligt pal aan de IJssel en vormt de poort naar de Veluwe. Het historische stadsgezicht, de rijke geschiedenis van de stad en de directe aanwezigheid van de Veluwse bossen en de IJssel geven Hattem een unieke uitstraling. Hattem heeft daarnaast drie musea, een bijzonder winkelbestand en een heel eigen gastronomisch aanbod.

Stadhuis

Bent u van plan om te trouwen in het Stadhuis? U heeft de keuze uit twee zalen: de Burgerzaal op de begane grond en de oude Raadzaal op de eerste verdieping. Het maximaal aantal personen in beide zalen is 50. De oude Raadzaal is bereikbaar via een trap en met de lift. Voor beide zalen geldt dat u het Stadhuis kunt betreden over de rode loper. Daarnaast is er een uitstekende geluidsinstallatie aanwezig. U kunt uw eigen muziek afspelen, zowel tijdens binnenkomst als bij het ondertekenen van de akte. Rolstoelgebruikers kunnen via de hoofdingang naar binnen en voor slechthorenden is in beide zalen een ringleiding aanwezig.

Foto's van Hattem en het stadhuis

Herberg Molecaten

Herberg Molecaten staat sinds 1858 naast de watermolen op het landgoed Molecaten. Veel wandelaars strijken er neer na een wandeltocht langs de sprengen en beken rondom dit landgoed aan de rand van de Veluwe. De herberg heeft twee ‘trouwkamers’; de Heerenkamer en de Molenkamer en biedt ruimte aan 60 zitplaatsen. In de zomer is er op het terras ruimte voor zo’n 150 personen.

www.herbergmolecaten.nl

De Franse School

U kunt ook trouwen in de Franse School. Het historische karakter van het pand, in de binnenstad van Hattem, is zoveel mogelijk behouden gebleven terwijl het voldoet aan de eisen van deze tijd. Het pand heeft diverse sfeervol ingerichte ruimtes en terrassen, elk van verschillende grootte en met een eigen karakter.

www.defranseschool.nl

De Dijkpoort

De Dijkpoort is vanaf augustus 2019 een officiële locatie voor het sluiten van huwelijken en partnerschappen.

www.dijkpoorthattem.nl

Trouwen op een andere locatie

Hebt u een andere trouwlocatie in gedachten? Hou dan rekening met deze voorwaarden. Het beoogde gebouw moet bijvoorbeeld wel aan bepaalde veiligheidseisen voldoen en de plechtigheid moet voor iedereen toegankelijk zijn.

Voor meer informatie over vrije trouwlocaties kunt u contact opnemen met afdeling Burgerzaken via telefoonnummer (038) 443 16 16.