Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen is maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Duurzame ondernemers kijken niet alleen naar hun cijfers, maar ook naar de gevolgen van hun bedrijfsactiviteiten voor mens en milieu.

Waarom duurzaam ondernemen? Omdat u door duurzaam te ondernemen, maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. Duurzaam ondernemen draagt bij aan een positief imago voor uw bedrijf en kan u geld opleveren.

  • Energie besparen loont. Gemiddeld kunnen bedrijven ongeveer 60% op de kosten van energie besparen. Door minder energie, water en grondstoffen te gebruiken, bespaart u geld én spaart u het milieu.
  • Op sociaal gebied kan duurzaam ondernemen leiden tot minder ziekteverzuim, minder bedrijfsongevallen en een prettigere werksfeer. Heb aandacht voor het welzijn van medewerkers, stimuleer een gezonde levensstijl en geef aandacht aan goede omgangsvormen op de werkvloer.
  • Het is leuk om creatief te ondernemen, om te zoeken naar slimme besparingsmogelijkheden en hier het resultaat van te zien, ook in financieel opzicht. U kunt trots zijn op uw bedrijf.

Samenwerken aan een groene economie

Innovatiecentrum Groene Economie Noord-Veluwe (IGEV) is een samenwerking tussen de gemeenten Hattem, Elburg, Ermelo, Harderwijk, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten, verschillende ondernemers in de regio en onderwijs- en onderzoeksinstellingen.