Openbare verlichting

Ruim 2.600 lichtmasten (lantaarnpalen) verlichten de gemeente Hattem.

Beheer openbare verlichting

De verlichting langs wegen en pleinen noemen we openbare verlichting. De gemeente plaatst en onderhoudt deze verlichting. Daarbij houdt de gemeente rekening met landelijke richtlijnen en met eisen van het gemeentebestuur.

Hattem werkt samen met 2 bedrijven die voor de gemeente het onderhoud uitvoeren en storingen verhelpen aan de openbare verlichting. Het gaat om de bedrijven Liander en Dynniq.

Het bedrijf Liander verhelpt storingen aan lichtmasten (lantaarnpalen) als de storing een hele straat of meerdere straten treft. Vaak gaat het dan om storingen in schakelkasten die hier en daar in de woonwijk staan. Of het is een ondergrondse storing aan de dikkere kabels onder de wegen of voetpaden. Liander streeft ernaar storingen op te lossen binnen 3 dagen na een melding.

Het bedrijf Dynniq verhelpt storingen aan 1 tot 3 lantaarnpalen bij u in de straat. Vaak zijn dat storingen aan de zekering in de lichtmast zelf, of een kapotte lamp in de lichtmast. Dynniq doet elke 3 weken een reparatieronde in Hattem.

Geef uw melding door

Merkt u een storing op aan de openbare verlichting? Dan kunt u daar melding van maken bij de gemeente.

Direct een melding doorgeven

Ontvangen wij uw melding net voor een geplande reparatieronde? Dan is de lichtmast snel gemaakt. Komt uw melding net na een reparatieronde binnen? Dan volgt de reparatie in de eerstvolgende ronde. Het kan daardoor net iets langer duren voordat de lantaarnpaal is gemaakt. Wij pakken uw melding in ieder geval altijd op!