Column

Elke maand schrijft de burgemeester of één van de wethouders een column. Deze keer is het de beurt aan wethouder Margriet Brouwer.

Trots op Hattem

Heb jij dat ook….? Dat je direct ‘stad’ roept als iemand Hattem een dorp noemt? Een echte stad, al is het klein. Met trots en uit volle borst zeggen of zingen we dat. Ik tenminste wel. Hoe mooi je vakantie of dagje weg ook is geweest. Hoe mooi de bergen, meren of zeeën ook zijn. Terug naar Hattem is toch het mooiste. Trots op Hattem.

In het afgelopen jaar heb ik als wethouder veel mensen ontmoet. En diezelfde trots op Hattem proef en voel ik bij heel veel mensen. Wat mij bijzonder trots maakt zijn ondernemers die vanuit Hattem producten of diensten leveren door heel Nederland of zelfs over heel de wereld. Gewoon vanuit Hattem! Ondernemers die innovatie en lef tonen. En die doen. 

In de mix van onze samenleving zijn ondernemers een belangrijk ingrediënt. Ook de sociaal-maatschappelijke impact van ondernemingen is van groot belang. Ondernemers zorgen voor werkgelegenheid. En juist die werkgelegenheid draagt weer bij aan ontmoeting, leren, omzien naar elkaar en energie. Heb je een fijne baan, een baan waarvan je energie krijgt? Dan heb je ook energie om ’s avonds te sporten of om vrijwilligerswerk op te pakken. Ondernemers leveren een belangrijke bijdrage. 

Tijdens werkbezoeken ontmoet ik ondernemers die met veel passie hun onderneming leiden. Sommigen al heel lang, anderen nog maar kort. Iedere keer ben ik weer blij verrast. De ene keer doordat een bedrijf mondiaal opereert en de andere keer doordat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans krijgen. In beide gevallen ben ik trots. Dit is Hattem, goed werk leveren èn omzien naar elkaar. Innoveren en investeren en niet alleen in producten of diensten. Juist ook in mensen. Bedankt ondernemers!

Als wethouder wil ik graag bijdragen aan ontmoeting en aan een positief ondernemersklimaat. Ik investeer graag tijd en energie om bedrijven te bezoeken. Ik laat me graag inspireren door enthousiaste verhalen, duurzame initiatieven en innoverende producten. Ontmoeting en kennismaking staan centraal. Wie ben je en wat kunnen wij voor elkaar betekenen? Zo zetten we in op partnerschap en samenwerking binnen Hattem. Een stad om trots op te zijn!

  • Ben je ondernemer en wil je een afspraak maken voor een bedrijfsbezoek? Hiervoor kun je contact opnemen met Lizanne Schipper via gemeente@hattem.nl.