Column

Elke maand schrijft de burgemeester of één van de wethouders een column. Deze maand is het de beurt aan burgemeester Marleen Sanderse.

Couleur locale

“Koopt in den vreemde niet, wat uw eigen stad u biedt”, zo leerde ik vroeger van mijn vader. Hier moest ik weer aan denken toen we de kans kregen de pagina met gemeenteberichten in De Hattemer op te nemen. Lokale berichten in onze eigen lokale krant, dat doet me deugd. Ik vind het ook prettig om producten bij de lokale middenstand te kopen. Natuurlijk stopt er bij mij ook wel eens een bezorgbusje met een online bestelling voor de deur, maar als ik een nieuwe föhn nodig heb fiets ik net zo lief even naar de stad.

Wat ik ook een mooi effect vind van het opnemen van de gemeentepagina in De Hattemer is dat we als gemeente daarmee weer dichter bij de inwoners komen te staan. De Hattemer is de meest logische plek voor lokaal nieuws en daar horen de gemeenteberichten bij. Ik vind het één van de belangrijkste taken van de gemeente om de inwoners en ondernemers uit Hattem zo goed mogelijk te bedienen. Goede communicatie is daarbij essentieel. Hattemers moeten zo goed mogelijk geïnformeerd zijn over wat er binnen de muren van het stadhuis (en daarbuiten) speelt.

Bij communicatie gaat het trouwens wel om tweerichtingsverkeer; zenden en ontvangen. Naast u informeren over belangrijke zaken, horen we als gemeente graag uw mening over wat u bezighoudt en hoe u denkt over ontwikkelingen. Wat mij betreft bent u hiervoor altijd welkom voor een goed gesprek. Mijn collega’s en ik maken daarvoor graag een afspraak. Daarnaast wil ik u wijzen op ons digitale platform: samenhattem.nl. Hier kunt u op elk gewenst moment uw bijdrage leveren aan verschillende onderwerpen. Het platform is continu in ontwikkeling. Neem vooral eens een kijkje en geef uw mening!

Ik schrijf deze column op zaterdagmiddag, het moment dat ik meestal ook het boodschappenlijstje voor de komende week maak. Met de wijze les van mijn vader in gedachten, ontbreekt een bezoekje aan de lokale middenstand daar natuurlijk niet aan!