Column

Elke maand schrijft de burgemeester of één van de wethouders een column. Deze maand is het de beurt aan wethouder Auke Schipper.

De zon straalt als ik thuis aan het werk ben voor deze column en de natuur staat volop in de bloei. Ik geniet hier zo van. Wat hebben we met elkaar uitgekeken naar de zomer. Gelukkig zien we ondertussen ook het aantal besmettingen fors teruglopen: vanaf eind mei zijn er geen coronabesmettingen meer geweest in Hattem. Dat is goed nieuws en ondertussen krijgen we daardoor ook steeds meer ruimte om elkaar te ontmoeten. Juist de ontmoeting in tijden van eenzaamheid is cruciaal. We kunnen samen sporten, genieten van een hapje en een drankje bij onze horeca of één van onze drie fantastische musea bezoeken. 

Voor dit laatste wil ik extra aandacht vragen in deze column. Met het Voerman Stadsmuseum, het Anton Pieck Museum en het Nederlands Bakkerij museum hebben we echt een topaanbod in ons mooie vestingstadje. Bent u al naar de wisseltentoonstelling “Roodkapje” bij het Anton Pieck Museum geweest? Of heeft u al genoten van de heerlijke poffertjes in de poffertjessalon van het Bakkerijmuseum? Of bent u wellicht al in de nieuwe beeldentuin geweest bij het Voerman Stadsmuseum? Het is echt de moeite waard om dit te doen met het gezin of met een goede vriend of vriendin. Ik vind het belangrijk om onze kinderen al vroeg kennis te laten maken met het rijke aanbod van kunst en cultuur in Hattem. Daarom gaan we als gemeente een nieuwe samenwerking aan met alle basisscholen, Cultuurplein Noord Veluwe en cultuuraanbieders in Hattem. Het zou dus zomaar kunnen dat uw kind thuis komt van school om te vertellen dat ze met de klas naar één van de musea zijn geweest. Hoe gaaf is het dan dat u daarover kan meepraten?   

Tot slot zien we dat de werkzaamheden in de binnenstad volop aan de gang zijn. Dit geeft overlast en dat begrijp ik. Hulde ook aan onze bewoners en ondernemers in de binnenstad die dit moeten doorstaan. Daarnaast mag het resultaat er ook zijn. De Kerkstraat en de Kruisstraat hebben we als eerste aangepakt en ik hoor veel complimenten over het resultaat. Deze winkelstraten zien er spic en span uit en het wordt nog mooier met bomen, geveltuinen, nieuwe straatverlichting en plekken voor fietsparkeren. Kortom, het smaakt naar meer. Ik hoop dat u ook eens een kijkje komt nemen in onze mooie binnenstad de komende tijd. Er is genoeg te beleven. Hattem heeft het!