Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen is maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Duurzame ondernemers kijken niet alleen naar hun cijfers, maar ook naar de gevolgen van hun bedrijfsactiviteiten voor mens en milieu.

Waarom duurzaam ondernemen? Omdat je door duurzaam te ondernemen je maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt. Duurzaam ondernemen draagt bij aan een positief imago voor je bedrijf. Het kan je ook geld opleveren.

  • Energie besparen loont. Gemiddeld kunnen bedrijven ongeveer 60% op de kosten van energie besparen. Door minder energie, water en grondstoffen te gebruiken bespaar je geld én het milieu.
  • Op sociaal gebied kan duurzaam ondernemen leiden tot minder ziekteverzuim en minder bedrijfsongevallen. Maar ook een prettigere werksfeer. Heb aandacht voor het welzijn van medewerkers, stimuleer een gezonde levensstijl en geef aandacht aan goede omgangsvormen op de werkvloer.
  • Het is leuk om creatief te ondernemen. Om te zoeken naar slimme besparingsmogelijkheden en hier het resultaat van te zien. Ook in financieel opzicht. Je kunt trots zijn op je bedrijf.