Lizanne, project- en beleidsondersteuner

Lizanne Schipper

"Gemeente Hattem is een plek waar ik elke dag met plezier naar toe ga en waar ik mij gewaardeerd voel."

"Als project- en beleidsondersteuner bij de gemeente Hattem werk ik in het team Ontwikkeling, specifiek voor het ruimtelijke domein. Mijn rol is ontzettend veelzijdig. Ik ondersteun beleidsmakers bij hun werkzaamheden, help met projecten en zorg ervoor dat alles soepel verloopt. Denk bijvoorbeeld aan het plannen van afspraken en het notuleren van vergaderingen.

Mijn carrière bij de gemeente begon als stagiaire bij Realisatie en Beheer. Toen ik daar startte, had ik net een periode achter de rug waarin ik als horecamedewerker werkte. Na de lockdown merkte ik dat ik toe was aan een nieuwe uitdaging. Ik wilde iets betekenen voor de gemeenschap en was altijd al benieuwd wat er achter de deuren van het stadhuis afspeelde. Een stageplek bij de gemeente gaf me die kans. Al na drie maanden kreeg ik een vaste aanstelling. Dit werd mijn huidige rol als project- en beleidsondersteuner.

Het mooie van werken bij de gemeente Hattem is de ruimte die je krijgt om jezelf te ontwikkelen. Zo ben ik nu bezig met de leergang Economische Zaken, zodat ik in de toekomst door kan groeien naar een functie als beleidsmedewerker economie. Het contact met mijn collega's is fantastisch. We hebben een hecht team waarin we elkaar steunen en samen mooie dingen realiseren. Ik zit hier goed op mijn plek.

Wat mij echt voldoening geeft, is het helpen van mijn collega's en een bijdrage leveren aan de gemeenschap. Een voorbeeld hiervan is een bijeenkomst die ik heb georganiseerd voor de huisvesting van ouderen. We gingen letterlijk naar de mensen toe om hun behoeften en wensen te bespreken. Het was geweldig om te zien hoe dit werd gewaardeerd en hoe effectief deze aanpak was.

Daarnaast werk ik veel samen met ondernemers in Hattem. Als voormalig ondernemer en inwoner van Hattem begrijp ik hun uitdagingen en wil ik hen zo goed mogelijk ondersteunen. Of het nu gaat om energievraagstukken, de overgang naar een circulaire economie of andere bedrijfsuitdagingen, ik sta voor hen klaar. De werkbezoeken samen met het college of een collegelid zijn dan ook zeer waardevol. Op deze manier krijg je een goed inzicht in wat er speelt bij de ondernemers.

Bij de gemeente Hattem krijg ik de kans om te groeien, mijn creativiteit in te zetten en echt een verschil te maken. Het is een plek waar ik elke dag met plezier naar toe ga en waar ik mij gewaardeerd voel."

– Lizanne, project- en beleidsondersteuner bij de gemeente Hattem